Foto: Publicitātes attēli
Augstas vietas pasaules reitingā gada beigās ieguvuši Latvijas sporta deju pāri. Pieaugušajiem Latīņamerikas (LA) dejās no vairāk kā 2500 pāriem 9.vietā ir Marts Smolko un Viktorija Puhovika, bet 10 deju programmā Marts Puniņš ar Danu Jākabsoni noslēdz labāko divdesmitnieku. Tikmēr labāko piecpadsmitniekā katrā programmā ir Latvijas jauniešu (16-18 g.) deju pāri, Evertam Gulbim un Elīnai Kalvānei ieņemot 14.vietu Standartdejās (ST), bet Karlam Aņiščenko un Esterei Klaperei 15.vietu LA dejās, informē Latvijas Sporta deju federācijas preses sekretārs Ivars Bācis.

Latvijas sporta deju pāri šogad ļoti labi nostartējuši ne tikai pasaules čempionātos, bet uzrādījuši augstvērtīgus rezultātus arī Pasaules Sporta deju federācijas (WDSF) reitinga turnīros, līdz ar to gada beigās ieņem augstas vietas WDSF reitingā. Visaugstāk tikuši pasaules un Eiropas čempionāta pusfinālisti LA dejās Marts Smolko un Viktorija Puhovika, kuri ar iegūto 3891 punktu ieņem 9.vietu no 2636 pāriem un ir stabili līderi Baltijas vadošajiem dejotājiem. Labāko desmitniekā viņi iekļuva oktobrī, pateicoties iegūtajai savai labākajai punktu summai (742) Grand Slam turnīrā Maskavā, un top10 ir spējuši noturēties jau vairāk nekā divus mēnešus. Pārējiem mūsējiem LA dejās nav izdevies iekļūt simtniekā, jo otrs labākais pāris Kristaps Kalva un Lesija Bogačova, kuri šobrīd vairs nedejo kopā, ar 1077 punktiem atrodas 115.vietā. Reitinga līderi ar 6040 punktiem ir pasaules vicečempioni Armēns Caturians un Svetlana Gudino no Krievijas.

ST dejās labāko 50-niekā no 2138 pāriem ir trīs mūsējie. Ne tik veiksmīgā starta dēļ šogad "Baltic Grand prix" Rīgā Andrejam Rogovenko un Annai Vorončukai vairāk nekā 260 punkti reitingā ir gājuši mazumā un tādēļ viņiem nācās piedzīvot piecu vietu kritumu, diemžēl pametot top30 un šobrīd ar 2386 punktiem atrodoties 33.vietā. Tikmēr Edgars Līnis un Elīza Ancāne ir pakāpušies par sešām vietām un ar 2313 punktiem ir tieši aiz Andreja un Annas. Šajā rudenī progresējušie Kārlis Treijs un Anastasija Krivošejeva izvirzījušies 41.pozīcijā. ST dejās reitinga līderi ir pasaules vicečempioni Dmitrijs Žarkovs un Olga Kulikova (Krievija). Tikmēr 10 deju programmā (ST dejas un LA dejas) no 280 pāriem 20.vietā ir Marts Puniņš un Dana Jākobsone, kuriem vienīgajiem no labāko divdesmitnieka ir tikai divi starti no kopumā četriem ieskaitē ņemamajiem. Pirmajā vieta atkal ir Krievijai.

Jauniešiem gan ST dejās 816 pāru konkurencē, gan LA dejās vairāk nekā 1000 pāru konkurencē pasaules reitingā vairāki Latvijas deju pāri ir labāko divdesmitniekā, turklāt Evertam Gulbim un Elīnai Kalvānei tas izdevies abās programmās. Viņi ar 1407 punktiem ir 14.vietā ST dejās, par 122 punktiem apsteidzot 19.vietā atrodošos Aleksandru Koroļko un Santu Šaueri. LA dejās Gulbis un Kalvāne ar 1424 punktiem un 17.vietu ļoti blīvajos rezultātos no Latvijas pāriem ir "tikai" trešie, jo divus punktus priekšā ir Natans Katkovskis un Jeļizaveta Manija (nedejo vairs kopā), bet vēl divi punkti vairāk un 15.vietā ir Karls Aņiščenko un Estere Klapere. LA dejās pirmajās trīs vietās ir Krievijas dejotāji, bet ST dejās lielās kaimiņzemes dominanci ir apturējuši un pārliecinošā vadībā atrodas Madis Abels un Aleksandra Galkina no Igaunijas.

Pieaugušajiem ST un LA dejās tiek skaitīti seši labākie rezultāti, bet 10 deju programmā un Jauniešiem ST un LA dejās reitingā tiek ņemti vērā četri labākie rezultāti. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!