Pagājušā nedēļas nogalē Ķīpsalas izstāžu hallē notikušajās starptautiskajās sporta deju sacensībās "Magic dance 2015" spēcīgajā konkurencē ļoti labus rezultātus uzrādījuši Latvijas deju pāri, izcīnot vairākas godalgotas vietas dažādās vecuma grupās Pasaules sporta deju federācijas (WDSF) reitinga turnīrā gan Standartdejās, gan arī Latīņamerikas dejās, informē Latvijas Sporta deju federācijas preses sekretārs Ivars Bācis.

Pirmajā dienā WDSF "World open" Latīņamerikas dejās (LA) lielāko uzmanību piesaistīja divu Eiropas čempionāta finālistu ļoti līdzīgā cīņa par uzvaru. Šoreiz virsroku ņēma un pirmo vietu ieguva Vāciju pārstāvošie Timurs Imametdinovs ar Latvijas dejotāju Ņinu Bezzubovu, otrajā vietā atstājot Eiropas čempionāta bronzas medaļas ieguvējus Čārlzu Gijomu Smitu/Jeļenu Saļikovu no Francijas. Godalgoto trijnieku noslēdza Latvijas dejotājs Jevgēņijs Suvorovs ar Jeniju Libmanu (Izraēla), kuri pasaules reitingā atrodas 19.vietā. Labāko rezultātu no Latvijas dejotājiem 56 pāru konkurencē sasniedza Marts Puniņš un Dana Jākobsone, kuri iekļuva pusfinālā un ieņēma 10.vietu. WDSF "International open" standartdejās (ST), saņemot vienbalsīgi pirmo vietu visās piecās dejās, triumfēja Eiropas čempionāta trešais pāris Evaldas Sodeika un Ieva Zukauskaite. Iegūstot vienādu punktu skaitu ar šā gada Eiropas vicečempioniem 10 deju programmā Jāku Vainomā un Tainu Savikurki (Somija), otro vietu izcīnīja mūsējie - Edgars Līnis un Elīza Ancāne.

Spēcīgu sastāvu pulcēja jauniešu grupas (16-18 g.) "WDSF Open" reitings ST dejās, kur no 47 pāriem deviņi bija no pasaules reitinga trīsdesmitnieka, bet trīs no labākā desmitnieka. Šādā spēcīgā konkurencē finālā dejoja divi Latvijas pāri, kuri pirms nedēļas iekļuva Eiropas čempionātā pusfinālā. Everts Gulbis ar Elīnu Kalvāni ierindojās 4.vietā, bet Iļja Davidovs un Katrīna Kora Klapere noslēdza fināla sešinieku. Eiropas čempionāta finālistus no Polijas un Lietuvas apsteidza un uzvaru svinēja pasaules reitingā 6.vietā esošais Krievijas pāris. Jauniešiem "WDSF Open" LA dejās finālā iekļuva arī divi mūsējie. Ieguvuši vienādu punktu skaitu ar Lietuvas čempioniem un uzvarējuši pirmajā dejā Sambā, tomēr trešie palika Everts Gulbis un Elīna Kalvāne, kas aiz sevis atstāj Denisu Gudovski un Megiju Morīti. Uzvara tika Krievija dejotājiem.

Pasaules reitinga turnīrs "WDSF Open" tika organizēts arī Junioru II grupai (14-15 g.). ST dejās, piekāpjoties diviem labākajiem Lietuvas pāriem, 37 deju pāru konkurencē trešo vietu izcīnīja Latvijas čempioni Ričards Štenfelds un Laura Bernāte, bet 6.vietu ieguva Daniels Simsons un Katrīna Stražinska. Savukārt, LA dejās finālā iekļuva tikai viens Latvijas pāris – Leonards Petkevičs un Poļina Cepilova, kuri spēja izcīnīt uzvaru, apsteidzot trijās dejās pirmo vietu ieguvušos lietuviešus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!