Foto: Publicitātes attēli
Krievijas galvaspilsētā Maskavā notikušajā Pasaules kausā 10 dejās Latvijas reitinga līderi Marts Puniņš un Dana Jākobsone 18 pāru konkurencē izcīnīja 7.vietu, bet par uzvarētājiem kļuva Itālijas dejotāji Mauricio Benenato un Tatjana Veselkina, informē Latvijas sporta deju federācijas preses sekretārs Ivars Bācis.

Pagājušajā gadā Martam Puniņam un Danai Jākobsonei Pasaules kausā 10 dejās (5 Latīņamerikas dejas+5 Standartdejas) izdevās ļoti veiksmīgi nostartēt un izcīnīt trešo vietu. Šogad konkurence bija spēcīgāka, bet tik un tā Marts un Dana bija to astoņu pāru vidū, kuri reāli pretendēja uz fināla sešinieku. Pirmajā kārtā (ceturtdaļfināls) mūsu deju pāris uzrādīja piekto rezultātu, pārliecinoši iekļūstot pusfinālā un pastiprinot cerības uz finālu. Taču turpinājums vairs nebija veiksmīgs, un līdzvērtīgajā cīņā tomēr nācās palikt nepatīkamākajā vietā, t.i., tūdaļ aiz labāko sešinieka, kas turpināja cīņu par godalgām. Kā pēdējie finālā iekļuva ukraiņi, apsteidzot mūsējos tikai par nieka diviem punktiem (Puniņš/Jākobsone ieguva 32, bet ukraiņi 34 no 70 punktiem). Melnās jūras valsts pārstāvjiem par labu nāca tas, ka septiņu žūrijas locekļu vidū bija Ukrainas tiesnese, kura savējiem "piešķīra" deviņus punktus.

Finālā diezgan pārliecinoši uzvarēja pagājušā gada Eiropas kausa uzvarētāji un šā gada Eiropas čempionāta sestās vietas ieguvēji Mauricio Benenato un Tatjana Veselkina no Itālijas, iegūstot pirmās vietas sešās dejās no desmit. Otrie palika Eiropas čempionāta 4.vietas ieguvēji Oskars Dziedzičs un Klaudija Ivanska no Polijas, kuriem izdevās itāļus pārspēt trijās no piecām Latīņamerikas dejām. Ļoti sīvajā cīņā par trešo vietu Vācijas pāris Valentins Lusins un Renata Bušujeva tikai par puspunktu apsteidza Krievijas dejotājus Aleksandru Gorelovu un Innu Kočarianu. Lietuvas pāris Edgaras Baltaraģis un Indre Kučinskaite ierindojās 15.vietā.

Pērn ar iegūto trešo vietu Marts Puniņš un Dana Jākobsone kļuva par pirmo Latvijas pāri, kuri tieši 10 deju programmā ir iekļuvuši finālā Pasaules kausā. Pirms tam vairāki mūsu deju pāri ir bijuši ļoti tuvu finālam. Marts un Dana pārstāvēs Latviju arī Eiropas kausā, kas pēc divām nedēļām notiks Ukrainā. Savukārt, novembra vidū uz pasaules čempionātu 10 dejās Austrijā dosies Kārlis Treijs un Anastasija Krivošejeva.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!