Foto: Publicitātes foto
Maskavā notikušajā Pasaules kausā 10 dejās (5 standartdejas + 5 Latīņamerikas dejas) Latvijas dejotāji Marts Puniņš un Dana Jākobsone 19 pāru konkurencē izcīnīja 4. vietu, informēja Latvijas Sporta deju federācijas preses sekretārs Ivars Bācis.

Par uzvarētājiem kļuva šī gada pasaules čempionāta 4. vietas ieguvēji no Kipras Danils Ulanovs un Katerina Isakoviča

Pēdējo divu mēnešu laikā Latvijas čempionāta uzvarētājiem Martam Puniņam un Danai Jākobsonei (Dūšas deju skola) sanāca itin bieži startēt lielāka mēroga sacensībās desmit deju programmā – oktobra sākumā svarīgākajās sacensībās pasaules čempionātā, novembrī Eiropas kausā un tagad arī Pasaules kausā, kurā atšķirībā no pasaules čempionāta nepiedalās visi spēcīgākie. Latvija Maskavā bija vienīgā Baltijas valsts, jo nedejoja ne lietuvieši, ne arī spēcīgākā Baltijas valsts 10 dejās Igaunija ar diviem Eiropas čempionāta medaļniekiem.

Pasaules čempionātā 8. vietu ieguvušajiem Puniņam un Jākobsonei nesagādāja grūtības Pasaules kausā iekļūt labāko sešiniekā un, kā jau to varēja gaidīt, viņi dejoja finālā. Standartdejās (ST) viņi bija ceturtie, bet, neskatoties uz sesto rezultātu Latīņamerikas (LA) dejās, viņiem izdevās nosargāt 4.vietu arī kopvērtējumā, apsteidzot Itālijas otro un Vācijas trešo pāri. Līdz ar to Rīgā dzīvojošie koknesieši Pasaules kausā ieguva tādu pašu vietu kā Eiropas kausā pirms mēneša.

Finālā izpaudās Kipras, Slovēnijas un Krievijas pāru pārākums, kuri tad ļoti līdzīgā cīņā sadalīja godalgas. Uzvaru svinēja Ulanovs ar Isakoviču, par vienu punktu apsteidzot pasaules čempionāta septīto pāri Vladislavu Koļesņikovu un Naju Dolencu no Slovēnijas. Tāpat kā savā nacionālajā čempionātā arī Pasaules kausā trešie bija krievi Aleksejs Polovņikovs un Marija Potjomkina.

No lielajām sacensībām šajā gadā ir palicis tikai pasaules čempionāts jauniešiem (16 -18 gadu vecumam.) ST dejās, kas 16. decembrī norisināsies sporta deju festivāla "Baltic Grand Prix" ietvaros Starptautiskajā Ķīpsalas izstāžu centrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!