Foto: Publicitātes foto
Latvijas vicečempioni Kārlis Treijs un Anastasija Krivošejeva Spānijas kūrortpilsētā Kambrī notikušajā Eiropas čempionātā pieaugušajiem 10 deju programmā - 5 Standartdejas (ST) un 5 Latīņamerikas (LA) dejas - 28 pāru konkurencē iekļuva finālā un izcīnīja 6.vietu, bet jauniešiem (16-18 gadi) Eiropas čempionātā Latīņamerikas (LA) dejās Natanam Katkovskim un Jeļizavetai Manijai 60 pāru konkurencē 8.vieta, informē Latvijas Sporta deju federācijas preses sekretārs Ivars Bācis.

Kārlis Treijs ar Anastasiju Krivošejevu pagājušajā gadā startēja pasaules čempionātā, kur ieguva 11.vietu, bet šogad viņiem bija labas izredzes tikt fināla sešiniekā kontinenta čempionātā. Jau no pirmās kārtas (astotdaļfināla) Latvijas deju pāris centās parādīt pašu labāko sniegumu un pievērst tiesnešu uzmanību. Pusfināla kārta Kārlim un Anastasijai izrādījās veiksmīga, un ļoti līdzīgā cīņā ar Dānijas pāri Latvijas duetam izdevās iekļūt sešiniekā, pēc desmit gadu pārtraukuma nodrošinot Latvijai finālu Eiropas čempionātā 10 dejās. 2004.gadā Eiropas čempionātā sestie finālā bija Valdis Škutāns un Laura Kosīte. Izšķirošajā kārtā Latvijas pārstāvji, nedaudz piekāpjoties Igaunijas čempioniem Konstantīnam Gorodilovam un Dominikai Bergmanovai, ieņēma augsto sesto vietu. Savukārt Lietuvas pārstāvji Sergejus Skripčenko un Marija Kožuhara ierindojās 15.vietā.

Par uzvaru līdzīgi cīnījās Somijas čempioni Jaks Vainomā un Tanja Savikurki un Slovēnijas labākais pāris Miha Vodičars un Nadja Bičkova. ST dejās labāki bija somi, bet LA dejās – slovēņi. Abiem pāriem iegūstot vienādu punktu skaitu, par čempioniem kļuva Vainomā un Savikurki. Bronzas godalgas ieguva ukraiņi Volodimirs Ļatovs un Veronika Miško.

Jauniešiem LA dejās katru valsti var pārstāvēt divi pāri, un no Latvijas pāriem lielākas cerības saistījās ar pēdējo divu gadu līderiem šajā vecumā LA dejās Natanu Katkovski un Jeļizavetu Maniju. Viņi iekļuva pusfinālā un izcīnīja 8.vietu, par desmit vietām uzlabojot savu pagājušā gada rezultātu un atkārtojot Artūra Voicehoviča un Anastasijas Golubcovas pērn sasniegto. Latvijas vicečempioni Karls Aņisčenko un Beatrise Klapere ierindojās aiz pusfināla 14.vietā. Mūsu ziemeļu un dienvidu kaimiņi nespēja turēt līdzi Latvijas pāru temperamentam un meistarībai un palika tālākās vietās. Labākais Igaunijas pāris ieņēma 21.vietu, bet lietuvieši palika aiz ceturtdaļfināla 27.vietā..

Sakarā ar nestabilo situāciju Ukrainā, Eiropas čempionāts jauniešiem LA dejās tika pārcelts no Melnās jūras krasta uz Vidusjūru, tādēļ Lieldienu brīvdienās Spānijā norisinājās Eiropas čempionāts gan pieaugušajiem 10 dejās, gan arī jauniešu grupai LA dejās. Abus čempionātus tiesāja arī Latvijas pārstāvis, seškārtējais valsts čempions Ojārs Bācis, kurš veltīja atzinīgus vārdus par Latvijas pāru sniegumu. Viņš īpaši uzsvēra Kārļa Treija un Anastasijas Krivošejevas cīņas sparu jau no pirmajām kārtām, kā arī norādīja, ka abiem jauniešu grupas pāriem LA dejās un arī pieaugušo grupas pārim 10 dejās ir izdevies iegūt augstas vietas. Savukārt, no abiem favorītiem uz uzvaru O.Bācim pārāki esot bijuši Somijas dejotāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!