Foto: F64

Biļetes uz 2016. gada Riodežaneiro vasaras olimpiskajām spēlēm Latvijas sporta cienītājiem ir jāiegādājas caur starptautisko kompāniju "Cartan Tours", liecina Olimpiādes rīkotāju izplatītā informācija.

Kā zināms, pirmajie biļetes uz Olimpiādi varēja nopirkt Brazīlijas iedzīvotāji, bet tagad organizatori ir izplatījuši sarakstu ar kompānijām, kas tirgo biļetes pārējo pasaules valstu sporta cienītājiem.

Sadarbību ar "Cartan Tours" Latvijas Olimpiskās komiteja (LOK) aizsāka 2011. gadā, pirms Londonas Olimpiskajām spēlēm. ""Cartan Tours" ir Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) un tagad arī Riodežaneiro Olimpisko spēļu orgkomitejas akceptēts oficiālais biļešu tirdzniecības partneris. Saņemot pozitīvas atsauksmes no SOK un pēc veiksmīgās sadarbības Londonas un Soču spēļu laikā, LOK arī pirms Riodežaneiro spēlēm nolēma sadarboties tieši ar šo kompāniju," portālam "Delfi" atklāja LOK preses sekretārs Mārtiņš Mālmeistars. "Jāņem vērā arī apstāklis, ka katrai valstij tiek piešķirtas biļešu kvotas un par biļetēm ir jāveic priekšapmaksa, kā arī ir jāveic citas finansiālas saistības. Šajā gadījumā "Cartan Tours" šīs biļetes iegādājas par saviem līdzekļiem un LOK par tām nav jāmaksā."

Kā liecina Riodežaneiro olimpisko spēļu rīkotāju izplatītā informācija, Lietuvā biļetes uz šo Olimpiādi tirgos tūrisma aģentūra "Novaturas", Igaunijā - "Estravel Ltd.". "Cartan Tours" apkalpos visas Centrālamerikas valstis un Meksiku, atsevišķas valstis Okeānijā un Dienvidamerikā. Eiropā caur "Cartan Tours" biļetes būs jāpērk arī Slovēnijas un Maķedonijas sporta līdzjutējiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!