Foto: Publicitātes foto
Latvijas sportiste Marta Ozola pēc trešdien Liepājā aizvadītās pasaules čempionātā vindsērfingā "Formula" klasē otrās dienas, kurā noslēdzās kvalifikācijas sacensības, atkritusi uz ceturto vietu.

Pēc pirmās dienas Ozola sieviešu sacensībās atradās pirmajā vietā 12 dalībnieču konkurencē, bet otrajā dienā viņa braucienos bija attiecīgi ceturtā un piektā.

Līdz ar to pēc divām dienām, skaitot trīs labāko braucienu rezultātus, Ozolas kontā ir deviņi punkti, bet līderpozīcijā ar četriem punktiem atrodas poliete Agņeška Bilska.

"Man ir divas priekšrocības - izmantoju par kvadrātmetru lielāku buru nekā pārējās meitenes, kā arī esmu augumā garāka," pastāstīja Ozola, kura ceturtdien cer arī uz trešo priekšrocību - lielu vējo, jo īsākām braucējām esot grūti novaldīt buru liela vēja apstākļos.

Vēl no Latvijas sportistēm pēc otrās dienas desmitā ar 28 punktiem ir pieredzējušā Vita Matīse, bet vēl vienu pozīciju zemāk ar 31 punktu atrodas Marta Luīze Averčenko.

Savukārt vīriešu konkurencē pēc divām dienām līderis ar minimāli iespējamajiem trim punktiem ir Izraēlas sportists Dagans Amons, bet no Latvijas sportistiem labākais ir Jānis Preiss, kurš pašlaik ar 30 punktiem atrodas 21.vietā.

Vēl no Latvijas pārstāvjiem pirmajā piecdesmitniekā pēc otrās dienas spējuši iekļūt Jānis Rencis (24.vieta), Kristaps Vītols (46.vieta), Māris Birzulis (48.vieta) un Ansis Dāle (50.vieta).

Pēc kvalifikācijas noslēguma vairāk nekā 100 vīriešu sacensībās startējošie sērferi tiks sadalīti zelta, sudraba un zilajā flotē, aizvadot vēl trīs sacensību dienas.

Arī nākamajās dienās sacensību braucieni Liepājas pludmalē sāksies plkst.11.

Kā ziņots, pasaules čempionātā, kas Latvijā notiek pirmo reizi, 122 sportisti no 23 pasaules valstīm sacentīsies 15 braucienos. Pasākumā piedalās labākie pašmāju braucēji, kā arī pasaules labākie vindsērfinga speciālisti no Austrālijas, Brazīlijas, ASV, Francijas, Izraēlas un citām pasaules valstīm.

Liepāja cīņu par vindsērfinga pasaules čempionāta rīkošanu uzsāka pirms četriem gadiem, laika gaitā pierādot savas priekšrocības un iespējas, salīdzinot ar Sanfrancisko, Melburnu un citām vējdēļošanas vietām pasaulē.

Pagājušajā gadā Liepājā tika aizvadīts Eiropas čempionāts šajā pašā vindsērfinga klasē, kurā piedalījās 98 sportisti.

Jau vēstīts, ka pasaules čempionāta laikā Liepājas pludmalē izveidota sacensību pilsētiņa. Sportisti startē jūrā aptuveni divus kilometrus no krasta, tāpēc organizatori iesaka skatītājiem ņemt līdzi binokļus, lai čempionāta dalībnieku snieguma vērošanu padarītu ērtāku.

Vindsērfinga "Formula" klase ir universālākais vējdēļu veids, ar kuru iespējams burāt vienlīdz labi gan lēnos, gan ātros vējos. Tas ir īpaši labi piemērots vidēja līmeņa un pieredzējušiem braucējiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!