Foto: Publicitātes attēls
Latvijas sportisti Kirils Loganovskis un Aleksejs Akimenko izcīnīja medaļas pasaules sambo meistarsacīkstēs jauniešiem un junioriem, kas no 9. līdz 11. oktobrim risinājās Rīgā, informēja biedrība "Latvijas sambo klubu asociācija".

Vsevoloda Zeļonija sporta skolas pārstāvis Aleksejs Akimenko svaru kategorijā +87 kilogrami pirmajās cīņās uzvarēja Elamanu Abdirerimovu no Kirgistānas un Gruzijas sambistu Daviti Razmadze, pusfinālā pārspēja Mongolijas pārstāvi Lkagvadorju Batjargalu un tikai saspringtajā finālcīņā piekapās Ivanam Tačkovam no Krievija.

Liepājnieks Kirils Loganovskis svaru kategorijā līdz 60 kilogramiem pirmajā kārtā pārspēja ASV sportistu Kalebu Džeimsu Veleru, bet nākamajā cīņā piekapās topošajam sacensību uzvarētajam Aleksandram Fogelevam no Krievijas. Cīņā par trešo vietu Kirilam vajadzēja tikties ar Šalvu Gazašbili, bet Gruzijas sambists laikus neatnāca uz cīņu.

Piektās vietas Pasaules meistarsacīkstēs ieņēma jelgavnieks Rinārs Šaihulovs (svaru kategorijā līdz 81 kg), Ralfs Rūšiņš (svaru kategorijā +100 kg ) un Serafima Nazarova (svaru kategorijā līdz 60 kg) no Carnikavas.

Pasaules sambo meistarsacīkstēs jauniešiem un junioriem pulcēja vairāk nekā 350 sportistu no 30 pasaules valstīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!