Ar kopumā piecām izcīnītām medaļām un trim pasaules čempionu tituliem no Turcijas pilsētā Antālijā notikušā pasaules čempionāta atgriezusies Latvijas armrestlinga izlase, informē Latvijas Armrestlinga federācija (LAF).

Sacensībās piedalījās vairāk kā 50 dažādu valstu sportisti un kopumā savās vecuma, dzimuma un svara kategorijās par čempiona titulu sacentās 1208 dalībnieki. Sportistu starti tika sadalīti sešās sacensību dienās. Latviju šajās sacensībās pārstāvēja 11 sportisti, divi treneri un starptautiskā līmeņa tiesnesis.

Pirmajā sacensību dienā uz starta tika aicināti U18 un U21 junioru kategorijas dalībnieki sacensībām ar kreiso roku, un U18 vecuma grupā Latviju pārstāvēja divi sportisti. Eduards Grīvstāns kategorijā līdz 60 kg izcīnīja 6. vietu, bet Linards Mežaleons ierindojās 13. vietā kategorijā līdz 80 kg.

Otrajā sacensību dienā U18 un U21 kategorijas sportisti sacensības turpināja ar labo roku. Eduards Grīvstāns atkārtoja iepriekšējās dienas sniegumu un ierindojas 6. vietā ar labo roku, bet Linards Mežaleons izcīnīja 10. vietu.

Trešajā sacensību dienā uz starta izgāja "Masters" jeb Veterānu grupa, kā arī paraarmrestlinga pārstāvji sacensībās ar kreiso roku. Vecuma grupā no 40-50 gadiem startēja trīs Latvijas sportisti — Māris Kalējs un Raimonds Antonovičs. Mārim 4. vieta svara kategorijā līdz 100 kg, bet Raimonds Antonovičs izcīnīja Latvijai pasaules čempiona titulu svara kategorijā līdz 90 kg. Vecuma grupā no 50-60 gadiem otru zelta medaļu Latvijai ieguva Modris Rubenis kategorijā līdz 100 kg.

Ceturtajā sacensību dienā startu ar labo roku turpināja "Masters" un paraarmrestlinga kategorijas sportisti, un Latvija tiek vēl pie divām godalgām — grupā no 40-50 gadiem pasaules čempiona titulu izcīna Maris Kalējs, bet Modrim Rubenim bronzas medaļa vecuma grupā no 50-60 gadiem, turklāt Latvijas veterānu komanda izcīnīja 3. vietu 31 valstu konkurencē.

Turnīra piektajā dienā uz starta izgāja "Senior" jeb pieaugušo svaru kategorijas pārstāvji sacensībām ar kreiso roku. Kategorijā līdz 75 kg Latvijas sportists Kaspars Grāvis aizvadīja dažas no visinteresantākajām cīņām visā čempionatā, tomēr tas paņēma pārāk daudz enerģijas un nepietika spēka tālākajām cīņām, tāpēc rezultāta 15. vieta.

Otrs sportists kategorija līdz 75 kg bija pasaules čempionāta debitants Marats Priede, kurš startēja atzīstami un nonāca pavisam tuvu medaļām; rezultātā 10. vieta no 29. sportistiem.

Kategorijā līdz 80 kg Latviju pārstāvēja Latvijas Armrestlinga federācijas prezidents Raimonds Liepiņs, kurš ierindojas 17. vietā, bet viņa audzēknis Vladislavs Krasovskis smagās cīņās izcīnīja pasaules vicečempiona titulu.

Kategorijā līdz 90 kg savu pirmo čempionātu aizvadīja Reinis Rudzītis, viņam 18. vieta no 24 sportistu konkurencē, bet kategorijā līdz 110 kg Sandris Šedis vienā no smagākajam kategorijām ieguva 10. vietu.

Noslēdzošajā sacensību dienā sacensības turpināja pieaugušie ar labo roku. Kategorijā līdz 75 kg Maratam Priedes 11. vieta un Kasparam Grāvim 13. vieta. Kategorijā līdz 80 kg šī gada Eiropas čempions Vladislavs Krasovskis jau otrajā cīņā guva traumu un rezultātā bija spiests samierināties ar 6. vieta 38 dalībnieku konkurencē.

Kategorijā līdz 90 kg Reinis Rudzītis ierindojās 11. vietā, bet Raimonds Antonovičs palika 13. vietā. Sandrim Šedim lielisks starts un 10. vieta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!