Latvijas U-19 florbola izlase Zviedrijā notiekošā pasaules junioru čempionāta spēlē par piekto sestdien ar rezultātu 7:3 (3:0, 1:0, 3:3) pārspēja Dānijas vienaudžus.

Latvijas junioru izlase piedalījusies deviņos pasaules čempionātos, spēlējot tikai A divīzijā. Labākais sasniegums latviešu jaunajiem florbolistiem bija 2001. un 2005.gadā, kad tika izcīnīta augstā ceturtā vieta. Četras reizes Latvija bijusi piektā, bet vēl divas reizes - sestā.

Latvijas izlases labā ar diviem gūtiem vārtiem atzīmējās Jānis Ragovskis.

Mača rezultātu jau pēc nospēlētām 40 sekundēm atklāja Klāvs Ozoliņš, bet desmitajā minūtē Lauris Alvis Stiprais panāca 2:0. Pusotru minūti pirms pirmā perioda beigām Ragovskis guva trešos vārtus Latvijas izlases labā, bet otrajā trešdaļā ar precīzu metienu atzīmējās Latvijas izlases florbolists Ivo Popovs.

Trešajā periodā uz katru dāņu florbolistu precīzo metienu Latvijas izlase atbildēja ar gūtiem vārtiem, tādējādi svinot uzvaru ar 7:3. Trešajā periodā Latvijas izlases labā izcēlās Ragovskis, Pēteris Trekše un Niks Blumfelds.

Par mača labāko spēlētāju Latvijas izlasē tika nosaukts Ragovskis.

Pirms tam apakšgrupu sacensībās abas izlases izcīnīja trešo vietu starp četrām komandām.

Aināra Juškēviča trenētie Latvijas jaunie florbolisti čempionāta ievadā trešdien ar 5:11 kapitulēja Čehijai, lai gan pēc diviem periodiem rezultāts bija neizšķirts 5:5, ceturtdien tika ciests zaudējums 5:6 Šveicei, bet piektdien ļoti rezultatīvā cīņā ar 13:10 pārspēta Polija.

Tikmēr dāņi vispirms ar 1:15 kapitulēja Somijai, turpinājumā svarīgākajā mačā ar 6:5 pārspēja Slovākiju, bet noslēgumā ar 0:10 bezcerīgi piekāpās arī Zviedrijai.

Apakšgrupu spēcīgākās divas izlases iekļuva pusfinālā, kamēr divas vājākās komandas sadalīs pārējās vietas turnīrā. Apakšgrupu trešo vietu ieguvējas spēkosies par piekto vietu, bet vājākās komandas duelēsies par vietas saglabāšanu augstākajā divīzijā.

Pasaules čempionāta U-19 vecuma grupā A divīzijā piedalās astoņas izlases, turnīra vājākajai komandai atstājot spēcīgāko sabiedrību, kamēr B divīzijas spēcīgākā valstsvienība 2019. gadā jau spēlēs pasaules elitē.

Pasaules čempionāta pusfinālos šodien tiksies Somija un Šveice, kā arī Zviedrija un Čehija, bet spēlē par septīto vietu spēkosies Polija un Slovākija.

Latvijas U-19 florbola izlases sastāvs startam pasaules čempionātā:

Vārtsargi:Kārlis Pops ("Valmiera"), Emīls Ērglis ("Triobet"/"Ulbroka");

Aizsargi:Ralfs Orste, Renāts Degins (abi - "Ķekava"), Krišs Lužinskis ("Valmiera"), Jānis Ragovskis ("Talsi"/"Irlava"), Ulvis Mētra ("Triobet"/"Ulbroka"), Kārlis Pupils (Liepājas "Kurši"), Mariss Giņko ("Lielvārde"/"FatPipe");

Uzbrucēji: Pēteris Trekše (Cēsu "Lekrings"), Kristers Eglītis, Emīls Birķis (abi - "Triobet"/"Ulbroka"), Klāvs Ozoliņš ("Classic", Somija), Matīss Pēteris Polis, Niks Blumfelds (abi - "Lielvārde"/"FatPipe"), Lauris Alvis Stiprais ("Valmiera"), Krišs Treimanis ("Talsi"/"Irlava"), Arnijs Kuratņiks (Kocēnu "Rubene"), Ivo Popovs (Liepājas "Kurši"), Edgars Puriņš (Stalbes "Pārgauja").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!