Foto: Publicitātes attēli
Latvijas U-19 florbola izlase Zviedrijā notiekošajā pasaules junioru čempionāta otrajā spēlē ceturtdien ar rezultātu 5:6 (3:2, 1:4, 1:0) piekāpās Šveices vienaudžiem, ciešot otro zaudējumu turnīrā un tikpat kā zaudējot cerības uz pusfināla sasniegšanu.

Latvijas izlases labā vārtus guva Klāvs Ozoliņš, Ralfs Orste, Kristers Eglītis, Niks Blumfelds un Jānis Ragovskis. Savukārt ar trim rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Pēteris Trekše, bet par labāko spēlētāju valstsvienībā tika atzīts vārtsargs Kārlis Pops.

Mača rezultātu jau pēc nospēlētām deviņām sekundēm atklāja šveicieši, taču otrās minūtes beigās Ozoliņš panāca neizšķirtu. Trīsarpus minūtes pirms pirmā perioda beigām Orste izvirzīja vadībā latviešus, bet minūti vēlāk pretinieki izlīdzināja rezultātu. Kad līdz trešdaļas beigām bija palikušas piecas sekundes ar "vārtiem ģērbtuvē" Eglītis izvirzīja vadībā Latvijas izlasi - 3:2.

Otrās trešdaļas pirmajās septiņās minūtēs Šveices jaunie florbolisti iemeta trīs bezatbildes vārtus, kā rezultātā Latvija nonāca iedzinējos ar 3:5. Lai gan Blumfelds vienus vārtus atguva, tomēr pretinieki atjaunoja divu vārtu handikapu. Trešā perioda sestajā minūtē Ragovskis guva piektos vārtus Latvijas izlases labā, bet visi centieni panākt neizšķirtu bija nesekmīgi, un latvieši cieta zaudējumu ar 5:6.

Aināra Juškēviča trenētie Latvijas jaunie florbolisti čempionātu trešdien sāka ar neveiksmi, jo ar 5:11 kapitulēja Čehijai, lai gan pēc diviem periodiem rezultāts bija neizšķirts 5:5.

Tikmēr Šveices izlase savā pirmajā A divīzijas B apakšgrupas spēlē trešdien ar 12:3 sagrāva Poliju.

Līdz ar to Šveice divās spēlēs tikusi pie četriem punktiem, divi punkti vienā mačā ir Čehijai, kamēr Latvija un Polija ir tukšā.

Turnīra turpinājumā piektdien Latvijas juniorus sagaida mačs ar Poliju. Apakšgrupas spēcīgākās divas izlases iekļūs pusfinālā, kamēr divas vājākās komandas sadalīs pārējās vietas turnīrā, meistarsacīkstēm noslēdzoties svētdien.

Pasaules čempionāta U-19 vecuma grupā A divīzijā piedalās astoņas izlases, turnīra vājākajai komandai atstājot spēcīgāko sabiedrību, kamēr B divīzijas spēcīgākā valstsvienība 2019.gadā jau spēlēs pasaules elitē.

Latvijas junioru izlase piedalījusies visos astoņos līdz šim notikušajos pasaules čempionātos, spēlējot tikai A divīzijā. Labākais sasniegums latviešu jaunajiem florbolistiem bija 2001. un 2005.gadā, kad tika izcīnīta augstā ceturtā vieta. Trīs reizes Latvija bijusi piektā, bet vēl divas reizes - sestā.

Tomēr iepriekšējā turnīrā pirms diviem gadiem Latvija apakšgrupas svarīgākajā mačā nospēlēja neizšķirti ar Slovākiju un sliktākas vārtu attiecības dēļ palika grupas pēdējā vietā, kas lika cīnīties par vietas saglabāšanu A divīzijā, tomēr mačā par septīto vietu ar 5:3 tika apspēlēti vienaudži no Norvēģijas.

Tikmēr Šveices izlase iepriekšējos divos U-19 čempionātos bijusi otrā, bet vēl pirms tam divas reizes pēc kārtas tikusi pie bronzas medaļām.

Latvijas U-19 izlasi pašlaik trenē Ainārs Juškēvičs un, gatavojoties meistarsacīkstēm, pagājušajā nedēļas nogalē komanda aizvadīja divas pārbaudes spēles Somijā, ar 6:7 zaudējot "Nokian KrP" florbolistiem, kuru rindās spēlē Latvijas izlases florbolists Morics Krūmiņš, bet ar 10:8 apspēlējot vienības "Classic" juniorus.

Izlases sastāvā iekļauti divi vārtsargi, septiņi aizsardzības spēlētāji un 11 uzbrucēji. Vislielākā pārstāvniecība ir no valsts čempiones "Triobet"/"Ulbroka" komandas, tāpat komandā ir arī Cēsu "Lekringa" florbolists Pēteris Trekše, kurš decembrī debitēja pasaules čempionātā pieaugušajiem.

Latvijas U-19 florbola izlases sastāvs startam pasaules čempionātā:

Vārtsargi - Kārlis Pops ("Valmiera"), Emīls Ērglis ("Triobet"/"Ulbroka");

Aizsargi - Ralfs Orste, Renāts Degins (abi - "Ķekava"), Krišs Lužinskis ("Valmiera"), Jānis Ragovskis ("Talsi"/"Irlava"), Ulvis Mētra ("Triobet"/"Ulbroka"), Kārlis Pupils (Liepājas "Kurši"), Mariss Giņko ("Lielvārde"/"FatPipe");

Uzbrucēji - Pēteris Trekše (Cēsu "Lekrings"), Kristers Eglītis, Emīls Birķis (abi - "Triobet"/"Ulbroka"), Klāvs Ozoliņš ("Classic", Somija), Matīss Pēteris Polis, Niks Blumfelds (abi - "Lielvārde"/"FatPipe"), Lauris Alvis Stiprais ("Valmiera"), Krišs Treimanis ("Talsi"/"Irlava"), Arnijs Kuratņiks (Kocēnu "Rubene"), Ivo Popovs (Liepājas "Kurši"), Edgars Puriņš (Stalbes "Pārgauja").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!