Foto: Latvijas Florbola savienība
Latvijas U-19 florbola izlase Zviedrijā notiekošā pasaules junioru čempionāta noslēdzošajā apakšgrupas spēlē piektdien rezultatīvā cīņā ar 13:10 (3:1, 4:3, 6:6) apspēlēja Polijas vienaudžus un turnīru noslēgs ar maču par piekto vietu.

Cīņas gaitā Latvija izvirzījās vadībā ar rezultātu 7:1, tomēr trešās trešdaļas sākumā poļi pietuvojās līdz divu vārtu deficītam. Turpinājumā Latvija veica vēl vienu izrāvienu un četras minūtes pirms pamatlaika beigām panāca 12:7, bet tas lika priekšlaicīgi sapriecāties par uzvaru, kas ļāva poļiem trīs vārtus atgūt. Tomēr uzvaru Latvija noturēja.

Latvijas izlasē ar četriem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli izcēlās Arnijs Kuratņiks, trīs vārti un divas rezultatīvas piespēles bija Klāvam Ozoliņam, divus vārtus iemeta Ivo Popovs, bet pa reizei atzīmējās Jānis Ragovskis, Krišs Treimanis, Edgars Puriņš un Niks Blumfelds.

Par labāko spēlētāju Latvijas izlasē tika nosaukts Ozoliņš.

Aināra Juškēviča trenētie Latvijas jaunie florbolisti čempionāta ievadā trešdien ar 5:11 kapitulēja Čehijai, lai gan pēc diviem periodiem rezultāts bija neizšķirts 5:5, bet ceturtdien tika ciests zaudējums 5:6 Šveicei.

Lai izcīnītu trešo vietu grupā, Latvijai spēlē pret Poliju būtu pieticis arī ar neizšķirtu. Turnīru Latvijas juniori noslēgs sestdien un tai, visticamāk, pretim stāsies Dānija.

Apakšgrupas spēcīgākās divas izlases iekļūst pusfinālā, kamēr divas vājākās komandas sadala pārējās vietas turnīrā. Apakšgrupu trešo vietu ieguvējas spēkosies par piekto vietu, bet vājākās komandas duelēsies par vietas saglabāšanu augstākajā divīzijā.

Pasaules čempionāta U-19 vecuma grupā A divīzijā piedalās astoņas izlases, turnīra vājākajai komandai atstājot spēcīgāko sabiedrību, kamēr B divīzijas spēcīgākā valstsvienība 2019. gadā spēlēs pasaules elitē.

Latvijas junioru izlase piedalījusies visos astoņos līdz šim notikušajos pasaules čempionātos, spēlējot tikai A divīzijā. Labākais sasniegums latviešu jaunajiem florbolistiem bija 2001. un 2005. gadā, kad tika izcīnīta augstā ceturtā vieta. Trīs reizes Latvija bijusi piektā, bet vēl divas reizes - sestā.

Savukārt iepriekšējā turnīrā pirms diviem gadiem Latvija apakšgrupas svarīgākajā mačā nospēlēja neizšķirti ar Slovākiju un sliktākas vārtu attiecības dēļ palika grupas pēdējā vietā, kas lika cīnīties par vietas saglabāšanu A divīzijā, tomēr mačā par septīto vietu ar 5:3 tika apspēlēti vienaudži no Norvēģijas.

Latvijas U-19 florbola izlases sastāvs startam pasaules čempionātā:

Vārtsargi - Kārlis Pops ("Valmiera"), Emīls Ērglis ("Triobet"/"Ulbroka");

Aizsargi - Ralfs Orste, Renāts Degins (abi - "Ķekava"), Krišs Lužinskis ("Valmiera"), Jānis Ragovskis ("Talsi"/"Irlava"), Ulvis Mētra ("Triobet"/"Ulbroka"), Kārlis Pupils (Liepājas "Kurši"), Mariss Giņko ("Lielvārde"/"FatPipe");

Uzbrucēji - Pēteris Trekše (Cēsu "Lekrings"), Kristers Eglītis, Emīls Birķis (abi - "Triobet"/"Ulbroka"), Klāvs Ozoliņš ("Classic", Somija), Matīss Pēteris Polis, Niks Blumfelds (abi - "Lielvārde"/"FatPipe"), Lauris Alvis Stiprais ("Valmiera"), Krišs Treimanis ("Talsi"/"Irlava"), Arnijs Kuratņiks (Kocēnu "Rubene"), Ivo Popovs (Liepājas "Kurši"), Edgars Puriņš (Stalbes "Pārgauja").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!