Foto: LETA
Latvijas U-19 izlases florbolistes sestdien izšķirošajā cīņā par vietas saglabāšanu pasaules čempionāta (PČ) elitē jeb A divīzijā piedzīvoja zaudējumu Slovākijas vienaudzēm, tādējādi nākamgad latvietes startēs B divīzijā.

Kanādā notiekošajā turnīrā latvietes cīņā par septīto vietu piedzīvoja zaudējumu ar rezultātu 5:9 (2:3, 0:1, 3:5).

Trīs vārtus Latvijas izlases labā guva Inga Amatere, bet pa vienam precīzam metienam Monikas Džigures un Paulas Sloģes kontā.

Jau spēles otrajā minūtē slovākietes izvirzījās vadībā, tomēr Amatere 18 sekunžu laikā izlīdzināja mača rezultātu. Pirmā perioda otrajā pusē pretinieces vēlreiz izvirzījās vadībā, bet Džigure atkal panāca neizšķirtu.

Turpinājumā slovākietes iemeta vēl divus vārtus, bet Amatere latviešu deficītu samazināja līdz vienam precīzam metienam. Tiesa, pēc tam sekoja pieci bezatbildes vārti pretinieču izpildījumā. Pamatlaika pēdējās divarpus minūtēs ar precīziem metieniem atzīmējās Sloģe un Amatere, bet Latvija cieta zaudējumu ar rezultātu 5:9.

Līdz ar to Slovākija izcīnīja septīto vietu turnīrā, bet Latvija izkrita uz B divīziju .

Kā zināms, Latvijas florbolistes apakšgrupā piedzīvoja trīs zaudējumus trīs mačos, ar 1:21 piekāpjoties Somijai, ar 5:15 Čehijai un ar 2:5 Polijai.

Savukārt otrā apakšgrupā Slovākijas izlase ar 5:7 zaudēja Norvēģijai, ar 0:11 Zviedrijai un ar 3:6 Šveicei.

Čempionātā pusfinālā spēkosies Somija pret Šveici un Zviedrija pret Čehiju, bet par piekto vietu spēlēs Polijas un Norvēģijas florbolistes.

Kā zināms, kā pēdējās Latvijas izlases sastāvā iekļuva Cēsu "Lekringa" florbolistes Klinta Mārtiņjēkaba un Elīna Tauriņa, kuras sastāvā aizstāj traumētās Justīni Čēmu ("Rīgas Lauvas") un Paulu Zuti (Jēkabpils "Sala").

Latvijas junioru izlases sastāvā bija divas vārtsardzes, 12 uzbrucējas un sešas aizsardzības spēlētājas. Vislielākā pārstāvniecība bija klubam "Rīgas Lauvas" - deviņas florbolistes. Pa trim spēlētājām bija no "Ķekavas Bulldogs" un Kocēnu "Rubenes", divas - no "Lekringa", bet pa vienai no Rīgas komandas NND, no Jēkabpils "Sala" un no Liepājas Universitātes.

Februārī latvietes aizvadīja četras pārbaudes spēles ar spēcīgām pretiniecēm Tamperē, bet pirms nedēļas bija devušās uz Helsinkiem, kur mērojās spēkiem ar vēl trijām somu komandām. Arī spēlētāju pieredzes ziņā šī junioru izlase izceļas uz iepriekšējo Latvijas valstsvienību fona, jo teju puse (Liliāna Jakovicka, Monika Džigure, Rebeka Laure, Kristiāna Grāvīte, Paula Sloģe, Liene Krauja, Inga Ametere, Ieva Ločmele un Jana Filipsone) spēlētāju piedalījās savā jau otrajā tāda mēroga turnīrā, bet trīs (Inga Ametere, Jana Filipsone un Ieva Ločmele) ir ar pieaugušo pasaules čempionāta pieredzi.

Planētas meistarsacīkstes pirmo reizi florbola vēsturē norisinās ārpus Eiropas.

Iepriekšējā pasaules čempionātā, kas pirms diviem gadiem notika Polijā, latvietes izšķirošajā mačā ar 4:2 pārspēja ungārietes, nosargājot vietu augstākajā sabiedrībā.

Latvijas U-19 sieviešu izlases sastāvs dalībai pasaules čempionātā:

Jana Filipsone (NND), Rebeka Laure, Sabīne Anna Zīverte, Elizabete Pavlovska (visas - Kocēnu "Rubene"), Inga Ametere, Edīte Ozoliņa, Elīna Jeige (visas - "Ķekavas Bulldogs"), Kate Gārde (LiepU), Linda Dadajeva, Liene Krauja, Ieva Ločmele, Paula Sloģe, Kristiāna Grāvīte, Monika Džigure, Ance Krjukova, Liliāna Jakovicka, Nensija Šimkūna (visas - "Rīgas Lauvas"), Linda Lubgāne ("Sala"), Klinta Mārtiņjēkaba, Elīna Tauriņa (abas - Cēsu "Lekrings").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!