Foto: LETA
Latvijas U-19 sieviešu florbola izlase bez cīņas garantējusi atgriešanos pasaules čempionāta augstākajā divīzijā, vēsta Starptautiskā Florbola federācija (IFF).

Noslēgusies reģistrēšanās 2014.gada pasaules čempionātam, un tam pieteikušās 14 valstis, bet nav reģistrējusies Dānija, kurai bija jāspēlē A divīzijā. Tās vietā spēcīgāko komandu saimē iekļauta Latvija, kas pievienosies Somijai, Zviedrijai, Šveicei, Čehijai, Polijai, Slovākijai un Ungārijai.

2010.gada pasaules čempionātā Latvijas U-19 izlase palika pēdējā, astotajā, vietā, izkrītot no A divīzijas. Tāpēc pērnā gada pasaules čempionātā tai bija jāmēro spēki ar vājākajām vienībām, bet atgriezties spēcīgāko komandu saimē neizdevās, jo finālmačā latvietes ar 4:7 zaudēja Dānijai.

B divīzijas turnīrā nākamā gada pasaules čempionātā spēlēs Norvēģija, Vācija, Kanāda, Austrija, Ukraina un Jamaika. Pēdējās divas no šīm komandām pasaules čempionātā U-19 vecuma grupā sievietēm spēlēs pirmoreiz vēsturē.
Pasaules čempionāts A un B divīzijām no 2014.gada 30.aprīļa līdz 4.maijam risināsies Polijā.

14 komandas var kļūt par vēsturē lielāko skaitu pasaules čempionātā U-19 vecuma grupā sievietēm. Arī pagājušā gada pasaules čempionātam bija reģistrējušās tieši 14 izlases, tomēr toreiz neilgi pirms sacensībām savu dalību atsauca Krievija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!