Foto: PantherMedia/Scanpix
Latvijas U-20 handbola izlase trešdien Melnkalnē piedzīvoja zaudējumu Eiropas čempionāta B divīzijas pēdējā grupu turnīra mačā un pusfinālā tiksies ar Austriju.

Turnīra ceturtajā spēlē Latvija ar 25:29 (9:14, 16:15) piekāpās Melnkalnei.

Šajā spēlē komandas sacentās par uzvaru apakšgrupā. Latvijai derēja tikai panākums, kamēr Melnkalnei arī neizšķirts, jo oponentiem bija labāka vārtu attiecība.

Līdz ar to Latvijas komanda grupā palika otrā un sacensību pusfinālā sestdien būs jāaizvada cīņa pret Austrijas valstsvienību, kas uzvarēja otrā apakšgrupā.

Zaudētāju rindās sešus vārtus iemeta Emīls Kurzemnieks, kamēr pa četriem pievienoja Ņikita Pančenko un Ingus Kristiāns Jonuška.

Ar trim uzvarām četrās spēlēs Latvija ieņēma otro vietu grupā. Četri panākumi ir Melnkalnei, kas uzvarēja grupā, divi panākumi ir Turcijai, viena uzvara Slovākijai, bet Gruzija neuzvarēja nevienu grupu turnīra maču.

Savukārt A apakšgrupā spēkojas Čehija, Austrija, Moldova, Nīderlande, Kosova un Bulgārija. Pēc grupu turnīra pa divām labākajām komandām iekļūs pusfinālā, bet bet trešo un ceturto vietu īpašnieces sacentīsies par 5.-8. vietu.

Šo turnīru Latvijas U-20 izlases handbolisti sāka ar uzvaru, jo ar 28:26 apspēlēja Slovākijas vienaudžus, bet pēc tam ar 32:30 uzveica arī Turciju, kam sekoja panākums ar 26:20 pret Gruziju.

Latvija pirms diviem gadiem B divīzijā ar trim uzvarām piecās spēlēs ierindojās piektajā vietā.

Jau ziņots, ka, gatavojoties turnīram, Latvija aizvadīja četras pārbaudes spēles pret Igauniju. Divās no tām Latvija svinēja uzvaras (23:21 un 22:21), bet vēl divās cieta neveiksmes (24:26 un 21:25).

Latvijas U-20 izlases sastāvs:

Uldis Jansons, Ņikita Pančenko, Ingus Kristiāns Jonuška, Emīls Kurzemnieks, Antons Šuleiko (visi - Dobeles "Tenax"), Guntis Piļpuks, Armands Usāns, Elvijs Kušners, Artūrs Meikšāns (visi – Ludzas "Latgols"), Uvis Strazdiņš ("Ogre"/"Miandum"), Mārtiņš Stepuļenoks-Stukanovs, Rihards Kristers Ozols (abi – ASK/LSPA), Edgars Krieviņš (MSĢ/LAT-"Hertz"), Raivis Gorbunovs ("Šala", Slovākija).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!