Foto: PantherMedia/Scanpix
Latvijas U-20 handbola izlase, gatavojoties Eiropas čempionātam, ceturtdien pārbaudes mačā viesos ar rezultātu 23:21 uzvarēja Igaunijas vienaudžus, svinot otro uzvaru divu dienu laikā.

Abām komandām šī bija ceturtā savstarpējā spēle. Pagājušajā nedēļā abos notikušajos mačos, kas arī tika aizvadīti Polvā, ar 26:24, un 25:21 uzvarēja igauņi, savukārt trešdien Latvija bija pārāka ar 22:21.

Ceturtdien aizvadītajā mačā uzvarētājiem astoņus vārtus guva Ņikita Pančenko, bet pa četrām reizēm izcēlās Antons Šuleiko un Emīls Kurzemnieks.

"Atkal labi nospēlējām aizsardzībā un labu sniegumu nodemonstrēja vārtsargi Elvijs Kušners un Uldis Jansons. Lai gan kopumā, ja citās spēlēs varēju individuāli izcelt konkrētus spēlētājus, šoreiz gribētu izcelt komandas darbu," pēc mača atzina Latvijas U-20 izlases galvenais treneris Arnolds Straume. "Šobrīd izskatās, ka vājākā vieta ir uzbrukums, par maz iemetam un realizējam savus metienus. Atlikušajā laikā līdz čempionātam strādāsim pie visa, bet visvairāk pie uzbrukuma uzlabošanas."

Eiropas čempionāts B divīzijā 20.jūlijā sāksies Melnkalnes pilsētā Podgoricā. Latvijai B apakšgrupā būs jāmērojas spēkiem ar Slovākiju, Turciju, Gruziju un mājinieci Melnkalni.

Savukārt A apakšgrupā spēkosies Čehija, Austrija, Moldova, Nīderlande, Kosova un Bulgārija. Pēc grupu turnīra pa divām labākajām komandām iekļūs pusfinālā, bet pārējās komandas sacentīsies par zemākām pozīcijām.

Latvijas U-20 izlases kandidāti:

Uldis Jansons, Ņikita Pančenko, Ingus Kristiāns Jonuška, Emīls Kurzemnieks, Antons Šuleiko (visi - Dobeles "Tenax"), Guntis Piļpuks, Armands Usāns, Elvijs Kušners, Artūrs Meikšāns (visi – Ludzas "Latgols"), Igors Ignatjevs, Dmitrijs Petuhovs (abi – Rīgas "Celtnieks"), Jānis Noviks, Uvis Strazdiņš (abi – "Ogre/Miandum"), Mārtiņš Stepuļenoks-Stukanovs, Rihards Kristers Ozols (abi – ASK/LSPA), Edgars Krieviņš ("MSĢ/LAT-Hertz"), Raivis Gorbunovs ("Šala", Slovākija).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!