Foto: Itar-Tass/Scanpix

Latvijas veterānu kērlinga izlase pirmdien Skotijā notiekošā pasaules čempionāta pēdējā endā piekāpās Vācijai, reāli zaudējot izredzes pārvarēt apakšgrupu turnīru.

Pēc septītā enda Latvija bija priekšā ar rezultātu 3-2, tomēr pēdējā endā zaudēja divus punktus, piekāpjoties vāciešiem ar 3-4.

Līdz ar to Latvijas izlase pārtrauca divu uzvaru sēriju.

Divas labākās komandas no katras grupas un labākā no trešo vietu ieguvušajām komandām kvalificēsies ceturtdaļfinālam. Savukārt atlikušās divas trešo vietu ieguvējas aizvadīs cīņu par pēdējo vietu ceturtdaļfinālā.

Ar četrām uzvarām septiņos mačos Latvijas izlase A apakšgrupas kopvērtējumā atkritusi uz piekto vietu. Trešajā vietā esošajai Norvēģijai ir par uzvaru vairāk, un Latvija vēl saglabā teorētiskas iespējas to apsteigt.

Apakšgrupas pēdējā mačā Latvija pirmdienas vakarā tiksies ar pašreizējo kopvērtējuma vicelīderi Austrāliju.

Pasaules čempionātā veterāniem šogad piedalās 25 vīriešu komandas. Latvija līdz šim labāko rezultātu sasniegusi pagājušajā gadā, kad izcīnīja 12.vietu.

Latvijas senioru izlases sastāvs: Pēteris Šveisbergs, Jānis Rēdlihs, Ivars Černajs, Aivars Purmalis, Aivars Gulbis, treneris Ansis Regža.

Paralēli Skotijā norisinās arī pasaules čempionāts pāriem, kur pirmdienas rītā Latvija ar 10-3 pieveica Brazīliju, bet vairs nepretendē uz apakšgrupas pārvarēšanu.

B grupas kopvērtējumā ar trim uzvarām septiņās cīņās Latvija ieņem piekto vietu, bet pēdējā mačā pirmdienas vakarā samēros spēkus ar Somiju.

Grupu uzvarētāji uzreiz kvalificēsies ceturtdaļfinālam, bet otro un trešo vietu ieguvēji aizvadīs izslēgšanas spēles, lai noteiktu atlikušās četras ceturtdaļfinālistes.

Latviju šajās sacensībās pārstāv Ansis un Dace Regžas, kuri jau divas reizes piedalījušies šāda mēroga sacensībās, ieņemot 16. un 11.vietu attiecīgi 2010. un 2012.gadā.

Pasaules čempionāts jauktajiem pāriem tiek aizvadīts septīto reizi. Līdz šim labākais Latvijas panākums ir septītā vieta pirmajā čempionātā 2008.gadā. Pagājušajā gadā tika ieņemta tikai 23.pozīcija.

Jaukto pāru čempionāts tiek aizvadīts pēc atšķirīgiem noteikumiem no tradicionālā kērlinga un pretendē uz iekļaušanu olimpiskajās spēlēs kā vēl viena kērlinga disciplīna. Komandā ir pa vienam pārstāvim no katra dzimuma, spēles sākumā tiek novietoti divi stacionārie akmeņi, un komandas izpilda pa pieciem metieniem katrā endā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!