Latvijas vīriešu basketbola izlase šodien ar spēli pret Turcijas valstsvienību Vācijas pilsētā Bambergā uzsāk dalību starptautiskā pārbaudes turnīrā.
21.augustā Latvija tiksies ar Vāciju, bet 22.augustā - ar Franciju.

Salīdzinot ar iepriekšējām pārbaudes spēlēm Viļņā, uz Vāciju nav devies Raitis Grafs un savainotais Raimonds Vaikulis. Viņu vietā izlases galvenais treneris Kārlis Muižnieks ir iekļāvis attiecīgi Troju Ostleru un Gati Jahoviču.

"Turnīrā Bambergā spēlēsim ar Eiropas "top" komandām - Franciju, Vāciju un Turciju. Uz šo komandu fona labi varēsim pārbaudīt mūsu gatavību spēlēt ar nopietniem pretiniekiem," pirms turnīra teica Muižnieks. "Spēles ir mūsu gatavošanās plāna sastāvdaļa, un pēc turnīra sastāva aprises Eiropas čempionāta kvalifikācijai noteikti kļūs konkrētākas."

"Jebkurā gadījumā cerības tikt izlases sastāvā saglabā arī mājās palicēji, savukārt Kasparam Kambalam Latvijā jāierodas sestdien, 21.augustā," piebilst Muižnieks.

Latvijas izlases sastāvs turnīrā Bambergā: Sandis Valters, Sandis Buškevics, Roberts Štelmahers, Armands Šķēle, Trojs Ostlers, Aigars Vītols, Kristaps Janičenoks, Ivars Timermanis, Arnis Vecvagars, Uvis Helmanis, Kaspars Cipruss, Bruno Pētersons, Gatis Jahovičs un Mārtiņš Skirmants.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!