Latvijas vīriešu basketbola izlase pārbaudes spēlē Rīgā ar 82:69 (13:26, 25:10, 21:16, 23:17) uzvarēja Ukrainas valstsvienību.
Rezultatīvākais Latvijas izlases sastāvā ar 20 punktiem bija Kristaps Janičenoks, 19 punktus guva Kristaps Valters, bet 17 - Kaspars Cipruss. Savukārt ukraiņu rindās ar 23 punktu guvumu izcēlās Oleksejs Pečorovs.

"Divas dažādas spēles - pirmajā ceturtdaļā un pēc tam trīs ceturtdaļas," pēc uzvaras teica Latvijas izlases galvenais treneris Kārlis Muižnieks. "Ar nedošu spēli iesākām, daudz neprecīzu brīvu metienu, kas atsaucās uz cīņassparu. Tikai mainot sistēmas aizsardzībā panācām vajadzīgo spēles ritmu, sajutām spēli."

"Visalabāk šodiem patika [Ivars] Timermanis," norādīja Muižniems, kuraprāt Timermanis aivadījis labāko pārbaudes maču. "Viņs pierādīja, ka neiemetot nevienu punktu var nospēlēt labi. Varbūt kādam tas liekas smieklīgi, bet tā tas ir."

Latvijas izlases galvenais treneris izcēla arī Kristapa Valtera spēli.

Pēdējo pārbaudes spēli pirms Eiropas čempionāta kvalifikācijas Latvijas basketbolisti aizvadīs rīt, kad atkārtoti tiksies ar ukraiņiem.

Jau ziņots, ka Latvijas izlase Rīgā aizvadījusi četras pārbaudes spēles - ar 84:56 un 76:53 uzvarēja Portugāles valstsvienību, pēc tam ar 61:80 zaudēja Polijai un ar 96:65 sagrāva Poliju. Pirms tam Latvijas basketbolisti izcīnīja otro vietu starptautiskajā turnīrā Katarā.

Latvijas izlases sastāvs: Kristaps Valters, Sandis Buškevics, Jānis Blūms, Sandis Valters, Kristaps Janičenoks, Aigars Vītols, Ivars Timermanis, Gatis Jahovičs, Uvis Helmanis, Raitis Grafs, Kaspars Cipruss, Mārtiņš Skirmants, Armands Šķēle, Pāvels Veselovs. Galvenais treneris - Kārlis Muižnieks.

Latvijas vīriešu basketbola izlase 2007.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā ielozēta D grupā, kur pretinieces būs Horvātijas, Igaunijas un Dānijas valstsvienības. Eiropas čempionāta finālturnīrā iekļūs visu četru kvalifikācijas grupu uzvarētāji, kā arī divi labākie otro vietu ieguvēji. Pārējās desmit izlases papildu turnīrā varēs cīnīties vēl par ceļazīmi uz Eiropas čempionātu.

Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīru Latvija sāks 31.augustā ar spēli Horvātijā, 3.septembrī Rīgā tiksies ar Igauniju, 6.septembrī izbraukumā - ar Dāniju, 9.septembrī Rīgā - ar Horvātiju, 13.septembrī Tallinā - ar Igauniju, bet 16.septembrī ar spēli pret Dāniju savā laukumā beigs turnīru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!