Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
2017.gada pasaules čempionāta Eiropas kvalifikācijas grupu izlozē Latvijas vīriešu handbola izlase ir ielikta pirmajā grozā, informē Latvijas Handbola federācija.

Pirmajā izlozes grozā Latvijas valstsvienība ir pirmoreiz kopš tiek startēts kvalifikācijas turnīros. Lielā mērā tas noticis pateicoties nesen izcīnītajai trešajai vietai Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra 3.apakšgrupā, kur tika apsteigta Slovākija. Tas ļaus uzlabot pozīcijas arī Eiropas rangā, kas gan tiks publiskots vien nākamā gada sākumā.

Pirmajā grozā ir arī Austrija, Čehija, Bosnija un Hercegovina, Nīderlande un Portugāle, kas nozīmē, ka neviena no šīm valstsvienībām pasaules čempionāta kvalfikācijas turnīrā mūsu apakšgrupā nebūs.

Pasaules čempionātā Eiropu pārstāvēs 12 komandas, neskaitot pašreizējo planētas čempioni un turnīra organizētāju Franciju. Neskaitot Franciju, finālturnīram jau kvalificējusies arī pasaules vicečempione Katara. Automātiski pasaules čempionātam kvalificēsies arī nākamā gada Eiropas čempionāta pirmo trīs vietu ieguvēji (ja trijniekā būs Francija – arī ceturtās vietas īpašniece).

Nākamā gada Eiropas čempionāta dalībnieces (atskaitot tās trīs komandas, kas kļūs par medaļniecēm) – Polija, Spānija, Dānija, Vācija, Islande, Ungārija, Horvātija, Baltkrievija, Maķedonija, Melnkalne, Norvēģija, Slovēnija, Zviedrija, Serbija un Krievija – pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrā iesaistīsies ar play off kārtu, kas notiks 2016.gada jūnijā.

Kvalifikācijas turnīra izloze notiks Austrijas galvaspilsētā Vīnē 23.jūnijā plkst. 12:00 pēc Latvijas laika. Pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra Eiropas zonā startēs 22 komandas – četrās apakšgrupās būs pa četrām komandām, divās – pa trim.

Pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrs sāksies šī gada oktobrī un noslēgsies nākamā gada sākumā. Katras apakšgrupas uzvarētāja kvalficēsies play off kārtai, kas notiks nākamā gada jūnijā. Uzvarot izslēgšanas spēlēs (uzvarētājs tiek noteikts divu spēļu summā) komanda iekļūs pasaules čempionātā, kas 2017.gada janvārī notiks Francijā.

SADALĪJUMS PA GROZIEM:
1.grozs: Austrija, Bosnija un Hercegovina, Čehija, Latvija, Portugāle, Nīderlande,
2.grozs: Somija, Izraēla, Lietuva, Šveice, Slovākija, Turcija, Ukraina,
3.grozs: Beļģija, Luksemburga, Rumānija,
4.grozs: Igaunija, Grieķija, Itālija,
5.grozs: Kipra, Gruzija, Kosova.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!