Par Latvijas vīriešu handbola izlases galveno treneri ceturtdien Latvijas handbola federācijas (LHF) padome apstiprināja Austrijā strādājošo Uģi Vikštrēmu, par otro treneri - Murjāņu Sporta ģimnāzijas treneri Ivaru Serafimoviču, bet par treneri konsultantu - Norvēģijas handbola speciālistu Valēriju Putānu, portālu "Delfi" informēja LHF.


44 gadus vecais Uģis Vikštrēms šobrīd strādā par treneri "Sparkasse Schwaz Handball Tirol" sistēmā, kur ir U-20 komandas galvenais treneris un vīriešu komandas otrais treneris. Saspēles vadītājs divos kvalifikācijas turnīros spēlēja Latvijas izlasē, bet sešus gadus - Austrijas izlasē. Trenera Andra Ulāna vadībā absolvējis Murjāņu Sporta ģimnāziju un pēc tam spēlēja "Celtnieks" meistarkomandā, kuru trenēja arī bijušais Latvijas izlases treneris Dzintars Kurmis.

Uz Austriju Vikštrēms devās 1993.gada augustā un kopā ar Lincas komandu kļuvis par vairākkārtēju Austrijas čempionu un kausa ieguvēju. Handbolista karjerai jaunais Latvijas izlases treneris punktu pielika 38 gadu vecumā, kad jau divus gadus bija spēlējošais treneris Austrijas otrajā līgā. Trīs gadu laikā speciālists ieguva augstāko Austrijas treneru licenci un šobrīd strādā par treneri Švarcā.

"Ļoti liels gods un pienākums trenēt Latvijas izlasi," pēc apstiprināšanas amatā telefona sarunā atzina Uģis Vikštrēms. "Gribu atkal pacelt Latvijas handbola vārdu pasaulē. Jau tuvākajā laikā tikšos ar Valdi Labanovski (bijušo Latvijas izlases treneri - aut.), kā arī ar par plāniem jārunā ar izlases direktoru Renāru Līci. Latvijas spēlētāji vēl jāiepazīst, plānoju ar katru personīgi sazvanīties un izrunāties."

Kādreizējais Latvijas izlases spēlētājs Ivars Serafimovičs strādā pa handbola treneri Murjāņu Sporta ģimnāzijā un šobrīd ir Latvijas 1998. gadu dzimušo zēnu izlases galvenais treneris. Vairākkārtējs Latvijas čempions, kurš pirms atgriešanās mājās spēlēja Vācijā.

Valērijs Putāns ir viens no kvalificētākajiem treneriem sieviešu handbola lielvalstī Norvēģijā. Viņa vadībā "Byasen IL" divas reizes kļuvusi par valsts čempionēm, savukārt ar Norvēģijas sieviešu juniori izlasi izcīnītas zelta medaļas 2009. gada Eiropas čempionātā un 2010. gada pasaules čempionātā.

2016. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā par divām ceļazīmēm uz finālturnīru vienā apakšgrupā cīnīsies ar Slovēnijas, Zviedrijas un Slovākijas valstsvienībām. Pirmās spēles paredzētas 2014. gada oktobrī un novembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!