Foto: © VANOC/COVAN

Latvijas vīriešu kērlinga izlase svētdien izcīnīja uzvaru Dānijas pilsētā Esbjergā notiekošā Eiropas čempionāta B divīzijas turnīra trešajā spēlē, gūstot otro panākumu pēc kārtas.

Latvija ar 8-2 pārspēja Slovākiju. Pēc četriem nospēlētiem endiem Latvija atradās vadībā ar 4-0. Nākamajos divos endos pretinieki guva pa punktam, bet sestajā un septītajā endā Latvija izcīnīja pa diviem punktiem katrā, panākot 8-2. Duelis pēc septītā enda tika pārtraukts.

Kā ziņots, pirms tam piektdien Latvijas vīriešu izlase ar 5-6 piekāpās Austrijai, bet sestdien tā ar 10-2 apspēlēja Horvātiju.

Nākamajos dueļos Latvija cīnīsies ar Angliju, Izraēlu, Spāniju un Igauniju.

Pēc trim kārtām līderes ar trim uzvarām ir Austrija un Izraēla, kamēr divi panākumi Latvijas rēķinā. Pa vienai uzvarai ir Horvātijai, Anglijai, Spānijai un Slovākijai, bet trīs zaudējumus piedzīvojusi Igaunija.

Vīru turnīrā katras grupas labākā komanda automātiski iekļūs sacensību pusfinālā, kamēr otrās un trešās vietas ieguvēji cīnīsies ceturtdaļfinālā ar otras grupas attiecīgajām komandām - A grupas otrā komanda ar B grupas trešo vienību, bet A grupas trešā komanda ar B grupas vicelīderiem.

Kā zināms, Latvijas sieviešu kērlinga izlase svētdien piedzīvoja zaudējumu Eiropas čempionāta B divīzijas turnīra ceturtajā spēlē, tādejādi pārtraucot trīs uzvaru sēriju.

Latvija ar 4-7 piekāpās Itālijai. Lai gan rezultāts pēc sešiem endiem bija neizšķirts 3-3, tomēr septītajā endā itālietes guva trīs punktus. Nākamajā endā pretinieces pievienoja vēl vienu punktu, bet devītajā endā Latvija vienu punktu atguva. Desmito endu sportistes neaizvadīja.

Kā zināms, čempionāta pirmajā cīņā ceturtdien Latvija ar 7-6 pieveica Polijas izlasi, bet piektdien otrajā mačā ar 7-5 pieveica arī Čehiju. Savukārt svētdien tā ar 10-8 pārspēja Austriju.

Šo sacensību turpinājumā Latvija vēl tiksies ar Angliju, Nīderlandi, Turciju, Franciju un Slovākiju.

Ar trim uzvarām trīs spēlēs kopvērtējuma galvgalī ir Turcija, bet trīs panākumus četros mačos izcīnījušas Čehija, Itālija un Latvija.

Četras labākās komandas sievietēm kvalificēsies turnīra pusfinālam, kur pirmās vietas ieguvēja cīnīsies pret ceturto labāko komandu, bet grupas vicelīdere spēkosies ar trešo spēcīgāko vienību.

Pērn abas Latvijas izlases otro gadu pēc kārtas sacentās Eiropas čempionāta A divīzijā, tomēr katra no tām guva tikai pa vienai uzvarai deviņās spēlēs, izkrītot uz B divīziju. 2013.gadā abām izlasēm izdevās izcīnīt līdz šim augstākās vietas A divīzijā - sievietes finišēja septītās, bet vīrieši bija astotie.

Čempionāts ilgs līdz nākamajai sestdienai. Divas spēcīgākās B divīzijas komandas gan vīriem, gan sievietēm nākamgad varēs startēt A divīzijas čempionātā.

Latvijas vīriešu kērlinga izlases sastāvs - Ritvars Gulbis, Normunds Šaršūns, Artūrs Gerhards, Aivars Avotiņš, Raivis Bušmanis. Treneris: Roberts Krusts.

Latvijas sieviešu kērlinga izlases sastāvs - Evita Regža, Dace Regža, Jeļena Rudzīte, Sabīne Jeske, Santa Blūmberga. Treneris: Ansis Regža.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!