Foto: Publicitātes foto
Latvijas vīriešu šaha izlase svētdien izcīnīja uzvaru arī otrajā Norvēģijā notiekošās šaha Olimpiādes cīņā, kamēr sieviešu komandai nācās samierināties ar neizšķirtu.

Vīriešu komanda otrās kārtas cīņā ar 2,5-1,5 pārspēja Lietuvu. Pie uzvarām tika komandas līderis Aleksejs Širovs un talantīgais Toms Kantāns, neizšķirti cīnījās Artūrs Neikšāns, bet zaudējumu piedzīvoja iepriekšējo divu gadu valsts čempions Igors Kovaļenko.

Kā ziņots, turnīra pirmajā duelī Latvijas pārstāvji sestdien ar 3-1 pieveica Nikaragvu.

Tikmēr Latvijas sieviešu izlase otrās kārtas cīņā nospēlēja neizšķirti 2-2 ar Uzbekistānu. Uzvaras guva Laura Rogule un šīgada Latvijas čempione Katrīna Šķiņķe, bet pretinieču pārākumu atzina komandas kapteine Dana Reizniece-Ozola un Ingūna Erneste.

Jau vēstīts, ka pirmajā cīņā sieviešu izlase sestdien ar 3-1 pārspēja Peru.

Līdz 14.augustam visām valstīm šaha Olimpiādē paredzēts aizvadīt 11 kārtu cīņas.

Abām Latvijas šaha izlasēm izvirzīts mērķis iekļūt sacensību pirmajā desmitniekā.

Latvijas komanda lielākajā šaha notikumā pasaulē ar lielākiem un mazākiem pārtraukumiem piedalās kopš pirmās Olimpiādes, kurā 1924.gadā Parīzē Hermanis Matisons kļuva par uzvarētāju individuālajā turnīrā. Savukārt līdz šim pēdējais panākums gūts 2010.gadā, kad Bērziņa izcīnīja bronzas medaļu individuālajā vērtējumā.

Savukārt komandu vērtējumā Latvija lielākos panākumus guva 1992.gadā, kad vīru komanda bija piektā, bet dāmas izcīnīja 12.vietu.

Valstu starptautiskajā sarakstā Latvijas vīrieši pašlaik ir 33., bet sievietes 28.vietā. Iepriekšējā Olimpiādē, kas

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!