Foto: Publicitātes foto
Latvijas vīriešu šaha izlase pirmdien zaudēja pirmos punktus Norvēģijā notiekošās šaha Olimpiādes cīņās, kamēr sieviešu komanda cieta pirmo zaudējumu.

Vīriešu komanda trešās kārtas cīņā nospēlēja 2-2 ar Kazahstānu. Ātru uzvaru izcīnīja komandas līderis Aleksejs Širovs, bet iepriekšējo divu gadu valsts čempions Igors Kovaļenko un Artūrs Neikšāns savus mačus noslēdza neizšķirti. Visilgāk ievilkās Toma Kantāna mačs pie ceturtā galdiņa, kurā viņš tomēr cieta neveiksmi.

Kā ziņots, turnīra pirmajos divos dueļos Latvijas pārstāvji pārspēja Nikaragvu un Lietuvu.

Tikmēr Latvijas sieviešu izlase trešās kārtas cīņā ar 0-4 kapitulēja Kolumbijai, zaudējumus ciešot Laurai Rogulei, Ilzei Bērziņai, Katrīnai Šķiņķei un Ingūnai Ernestei.

Jau vēstīts, ka pirmajā cīņā sieviešu izlase sestdien ar 3-1 pārspēja Peru, bet pēc tam cīnījās neizšķirti ar Uzbekistānu.

Līdz 14.augustam visām valstīm šaha Olimpiādē paredzēts aizvadīt 11 kārtu cīņas.

Abām Latvijas šaha izlasēm izvirzīts mērķis iekļūt sacensību pirmajā desmitniekā.

Latvijas komanda lielākajā šaha notikumā pasaulē ar lielākiem un mazākiem pārtraukumiem piedalās kopš pirmās Olimpiādes, kurā 1924.gadā Parīzē Hermanis Matisons kļuva par uzvarētāju individuālajā turnīrā. Savukārt līdz šim pēdējais panākums gūts 2010.gadā, kad Bērziņa izcīnīja bronzas medaļu individuālajā vērtējumā.

Savukārt komandu vērtējumā Latvija lielākos panākumus guva 1992.gadā, kad vīru komanda bija piektā, bet dāmas izcīnīja 12.vietu.

Valstu starptautiskajā sarakstā Latvijas vīrieši pašlaik ir 33., bet sievietes 28.vietā. Iepriekšējā Olimpiādē, kas pirms diviem gadiem risinājās Turcijā, sieviešu komanda ierindojās 18.vietā, bet vīru komanda ieņēma 28.pozīciju.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!