Foto: LETA
Latvijas vīriešu volejbola izlase sestdien pret spēcīgo Beļģiju aizvadījusi līdz šim labāko maču pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra otrajā kārtā, uzskata valstsvienības galvenais treneris Raimonds Vilde.

Latvijas volejbolisti atlases cikla ceturtajā spēlē piedzīvoja neveiksmi ar 0-3 (16:25, 21:25, 21:25), oficiāli šķiroties no izredzēm tikt pie ceļazīmes uz pasaules meistarsacīkstēm.

"Varētu teikt, ka šī bija mūsu labākā spēle Ļubļanā, taču profesionāli tas ir vājš mierinājums," Latvijas Volejbola federācija (LVF) citē Vildi. "Brīžiem iekrītam bedrē – ar paviršību, apjūkam, bet pretinieki tādas kļūdas nepiedod. Tas ir meistarības stabilitātes trūkums. Epizodiski varam nospēlēt labi pat tad, ja pretī ir fiziskajos parametros un citos komponentos spēcīgāki pretinieki, bet trūkst stabilitātes."

Kā iemeslu kļūdām Vilde minēja šāda ranga spēļu trūkumu. "Gadā ar divām – trim spēlēm pret šādiem pretiniekiem ir par maz, lai izlase progresētu. Ar šīs izlases spēlētāju jaunību attaisnoties negribu. Vajag panākt tehnisko elementu izpildes stabilitāti – spēles elementi jāizpilda nevis 10-20, bet 100 reizes, piemēram, atstrādājot apakšējo piespēli, uzbrukumu."

Vilde uzslavēja Latvijas izlases cīņassparu. "Arī bloks epizodiski padevās labs, neskatoties uz to, ka pretinieki bija gari. Tomēr bija daudz bija nepiespiesto kļūdu, kas neļauj izcīnīt punktu, kad visu pārējo jau esam izdarījuši. Paši to atdodam. Tā arī ir atšķirība no profesionāļiem, kuri labi un bez kļūdām izpilda vienkāršās lietas."

Noslēdzošajā kvalifikācijas cikla cīņā Latvija svētdien sacentīsies ar Portugāli.

Pirms pēdējās kārtas spēlēm Beļģijas un Slovēnijas izlasēm ir pa 12 punktiem četros mačos, piedevām tās līdz šim nav zaudējušas nevienā setā, svētdien savstarpējā spēlē noskaidrojot turnīra uzvarētājus. Tikmēr seši punkti ir Portugālei, četri Latvijai, bet divi Izraēlai. Savukārt gados jaunajai Gruzijas izlasei pie punktiem nav izdevies tikt.

Finālturnīrā uzreiz iekļūs grupas uzvarētāja, bet otrās vietas ieguvēja nodrošinās tiesības startēt trešās kārtas atlases sacensībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!