Foto: FIVB
Latviju jau jūnijā gaidāmajās pirmajās Eiropas spēlēs pārstāvēs vismaz 67 sportisti.

Kopumā Latvijas komanda Azerbaidžānā gaidāmajās pirmajās Eiropas spēlēs būs pārstāvēta 17 sporta veidos.

Kā informēja Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) preses sekretārs Mārtiņš Mālmeisters, visplašāk pārstāvēta Latvija šajās spēlēs būs cīņas sporta veidos, kur gatavojas piedalīties 12 sportisti, ieskaitot titulētās Anastasiju Grigorjevu un Lauru Skujiņu.

Tāpat intriģējošas solās būt riteņbraukšanas sacensības, kur startēt plāno Latvijas labākie šī sporta veida pārstāvji - Gatis Smukulis un Aleksejs Saramotins. Tikmēr rezervistu sastāvā iekļauts talantīgais Toms Skujiņš. Savukārt BMX riteņbraukšanā Latviju pārstāvēs pašreizējais valsts čempions Edžus Treimanis, sacensībās piedaloties kopā ar Kristenu Krīgeru un Rihardu Veidi, bet dāmu konkurencē brauks arī Sandra Aleksejeva.

Latvija lielas cerības varētu saistīt arī ar pludmales volejbolu, kur gan nepiedalīsies valsts vadošais pāris Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, toties turnīrā startēs Ruslans Sorokins un Aleksandrs Solovejs, kā arī Mārtiņš Pļaviņš un Hermans Egleskalns, savukārt kā rezervisti pieteikti Haralds Reža un Toms Šmēdiņš.

Pašmāju sportisti var pretendēt uz gana augstām vietām arī vingrošanā, kur Latvijas atlēti regulāri iekļūst Pasaules izaicinājuma kausa posmu finālsacensībās, ik pa reizei izcīnot arī kādu godalgu. Latviju vingrošanā pārstāvēs Valērija Grišāne, Diāna Jerofejeva, Alīna Circene, Sergejs Pozņakovs, Vitālijs Kardašovs un Dmitrijs Trefilovs. Eiropas spēlēs piedalīsies arī smaiļotājs Aleksejs Rumjancevs, kurš vēl maija sākumā izcīnīja piekto vietu Eiropas čempionātā.

Kā pastāstīja Mālmeisters, rezervisti ir tie sportisti, kurus treneri varēs pieteikt sacensībām, ja radīsies tāda nepieciešamība, bet izmaiņas var notikt ne vēlāk kā pēc tehniskās sapulces, kas norisināsies jau Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku, kur norisināsies pašas spēles.

Kopumā Eiropas spēlēm pieteikti 80 sportisti no Latvijas, bet 13 no viņiem ir rezervisti. Tāpēc Latvija gaidāmajās sacensībās būs pārstāvēta ar vismaz 67 atlētiem, taču izmaiņas vēl ir iespējamas, bet Mālmeisters pauda, ka sastāvs ir skaidrs par 95%.

Pirmās Eiropas spēles norisināsies Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku no šī gada 12. līdz 28.jūnijam, tajās piedalīsies vairāk nekā seši tūkstoši kontinenta atlētu, kuri sacentīsies 20 sporta veidos.

Latvijas komandas sastāvs pirmajām Eiropas spēlēm:

bokss - Artjoms Ramlavs, Artūrs Ahmetovs, Mihails Pavlovs, Raitis Sinkevičs, Ņikita Vesockis;

badmintons - Kristīne Šefere, Ieva Pope, Reinis Krauklis;

cīņa - Kristaps Kalnakārklis, Aleksandrs Višņakovs, Češlavs Beštenis, Igors Kostins, Armands Zvirbulis, Alberts Jurčenko, Imants Lagodskis, Dmitrijs Mihailovs, Violeta Ponomarjova, Karalina Tjapko, Anastasija Grigorjeva, Laura Skujiņa, Jevgēņijs Koļcovs (rezervists);

džudo - Konstantīns Ovčiņņikovs, Aigars Mīlenbergs, Jevgēņijs Borodavko, Artūrs Ņikiforenko, Dmitrijs Fedosejenkovs, Mihails Šteinbuks;

galda teniss - Matīss Burģis;

kanoe un smaiļošana - Aleksejs Rumjancevs, Miķelis Ežmalis, Aldis Artūrs Vilde, Madara Aldiņa;

karatē - Ruslans Sadikovs;

loka šaušana - Anete Kreicberga, Eduards Lapsiņš;

paukošana - Mihails Jefremenko;

BMX - Edžus Treimanis, Kristens Krīgers, Rihards Veide, Sandra Aleksejeva;

šosejas riteņbraukšana - Gatis Smukulis, Aleksejs Saramotins, Andris Smirnovs, Andžs Flaksis (rezerve), Toms Skujiņš (rezerve), Dana Rožlapa;

MTB - Arnis Pētersons, Matīss Preimanis (rezerve), Pēteris Janevics (rezerve), Mārtiņš Blūms (rezerve);

sambo - Artūrs Čerņavskis; šaušana - Agate Rašmane, Lauris Strautmanis;

vingrošana - Valērija Grišāne, Diāna Jerofejeva, Alīna Circene, Sergejs Pozņakovs, Vitālijs Kardašovs, Dmitrijs Trefilovs, Anastasija Dubova (rezerve), Sabīne Goša (rezerve), Aleksejs Pajada (rezerve);

triatlons - Andrejs Dmitrijevs;

peldēšana - Airina Baikova, Dana Kolidzeja, Daniils Bobrovs, Artūrs Pesockis, Deniss Komars, Arvis Aigars (rezerve), Emīls Pone (rezerve);

daiļlēkšana - Georgs Peskiševs, Annija Zagorska;

pludmales volejbols - Ruslans Sorokins, Aleksandrs Solovejs, Mārtiņš Pļaviņš, Hermans Egleskalns, Haralds Regža (rezerve), Toms Šmēdiņš (rezerve), Tīna Laura Graudiņa, Marta Ozoliņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!