Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
"Livland" Latvijas čempionāta regbijā spēlē sestdien pie smagas uzvaras tika LDE/"Miesnieki" komanda, kas Siguldā pārspēja Valmieras komandu "Fēnikss", informēja Latvijas Regbija federācijas (LRF) preses sekretārs Jānis Erenbergs.

Abu komandu mačs noslēdzās ar LDE/"Miesnieki" vienības uzvaru ar rezultātu 13:0 (5:0).

"Iznāca ļoti smaga cīņa, jo daži spēlētāji to gribēja uzvarēt ar pusspēku. Jāslavē arī valmierieši, kuri bija nopietni nobrieduši spēlei. Nenovērtējām pretinieku, tāpēc arī tāds mazs un neizteiksmīgs rezultāts," uzskata uzvarētāju komandas treneris Normunds Struža. "Pietrūka arī dažu vadošo spēlētāju, kuri regbija-7 izlases sastāvā aizvada cīņas Eiropas čempionātā Šveicē. Savukārt citi spēlētāji, kuri uz to kandidēja, bet sastāvā netika, vairāk spēlēja regbiju-7 nevis klasisko šīs spēles paveidu."

"Spēli aizvadījām ar lielu cīņassparu. Bijām izlabojuši tehnisko brāķi, kas mums bija raksturīgs Latvijas kausa izcīņas pēdējā spēlē. Daudz spēlējām ar spēka cīņu, pat iegūstot vairākus laukuma metrus. Vēl treniņos jāslīpē spēlētāju savstarpējās sadarbības. Arī soda sitienu izpilde mums vēl klibo - neiesitām piecus sodus no izdevīgām situācijām. Toties sekmīgi veicām autu izspēles. Labākais spēlētājs mūsu rindās bija komandas kapteinis Jānis Kaucis," piebilda Valmieras vienības galvenais treneris Kristaps Staņa.

"Livland" Latvijas meistarsacīkšu turpinājumā svētdien plkst.14 Juglas stadionā notiks mačs starp "Kalves" un "Grobiņa"/"Vikingi" komandām.

Latvijas čempionātā šogad startē astoņas komandas. Pirmajā posmā vienības izspēlēs vienu apli, bet pēc tam tās sadalīsies divos četriniekos, aizvadot vēl divu apļu spēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!