Foto: Reuters/Scanpix

Izcilais austrāliešu peldētājs Aiens Torps izrakstīts no Sidnejas slimnīcas, kurā bija nonācis, lai ārstētu nopietnas pleca infekcijas.

Tika pats runāts, ka 31 gadu vecais Torps varētu zaudēt savu kreiso roku, taču šīs baumas izrādījās nepatiesas.

"Rādās, ka infekciju vairs nav, taču nav izslēgts atkārtotas inficēšanās risks. Tomēr mēs ceram uz to labāko," izteicies Torpa menedžeris Džeimss Ērskins.

Torps pirms vairākiem mēnešiem guva pleca traumu, bet pēc vairākām operācijām iedzīvojās infekcijās, kas tika ārstētas ar antibiotiku palīdzību.

Pēc antidepresantu un medikamentu lietošanas, ko Torps izmantoja pleca ārstēšanai, viņš februārī tika atrasts apdullinošā stāvoklī netālu no savu vecāku mājām Sidnejā.

Sportista tēvs pavēstīja, ka Torps cietis no depresijas un izgājis rehabilitāciju.

Viens no visu laiku izcilākajiem pasaules peldētājiem Torps karjeras laikā izcīnījis piecas olimpiskās zelta godalgas, 11 reizes uzvarējis pasaules čempionātos un 13 reizes labojis pasaules rekordus. Starptautiskajā arēnā Torps pirmo reizi "uzspīdēja" pasaules čempionātā 1998.gadā, kad viņam bija tikai 15 gadi.

Torps par peldētāja karjeras beigām paziņoja 2006.gadā, bet 2011.gada sākumā izlēma atgriezties sportā. Austrālietim neizdevās tikt pie ceļazīmes uz 2012.gada Londonas olimpiskajām spēlēm, bet pēc tam viņš paziņoja, ka turpinās karjeru un gatavosies pērnā gada pasaules čempionātam, kurā gan viņš vēlāk izlēma nestartēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!