Foto: Latvijas Florbola savienība
Panākumu "Elvi florbola līgas" spēlē sestdien izcīnīja kopvērtējuma līdervienība Cēsu "Lekrings", ar rezultātu 6:5 (4:1, 2:2, 0:2) savā laukumā apspēlējot Stalbes "Pārgauju".

Spēles 22. minūtē "Lekrings" izvirzījās vadībā ar rezultātu 5:1, kas lika domāt, ka tiks svinēta droša uzvara. Tomēr, kad trešajā trešdaļā divus vārtus guva Gvido Lauga, 57.minūtē cēsnieku pārsvars tika samazināts līdz minimumam. Uzvaru gan viņiem noturēt izdevās.

"Lekringam" pa diviem vārtiem iemeta Emīls Dzalbs un Kārlis Bulmeisters, bet pa reizei precīzi bija Pēteris Trekše un Gints Bērtulis.

Savukārt "Pārgaujai" Lauga ne tikai guva divus vārtus, bet arī izpildīja divas rezultatīvas piespēles un nopelnīja 12 soda minūtes par nesportisku uzvedību. Vēl pa reizei izcēlās Lauris Ābols, Oskars Balodis un Kristers Jansons.

Šī "Pārgaujai" bija otrā spēle divu dienu laikā, jo piektdien ar 14:6 tika sagrauta "Ķekava".

Virslīgas kopvērtējumā vadībā ar piecās spēlēs maksimāli iegūtiem 15 punktiem atrodas Cēsu "Lekrings", bet astoņi punkti četros mačos ir "Rubenei".

Tālāk ar septiņiem punktiem seko valsts čempione "Lielvārde"/"FatPipe" un "Triobet"/"Ulbroka", taču Lielvārdes komanda ir aizvadījusi par spēli mazāk nekā konkurenti. Seši punkti divos mačos ir "Rockets" komandai, kas arī šosezon vēl nav zaudējusi punktus.

Ar pieciem punktiem seko "Pārgauja", "Kurši" un "Ķekava", punkts mazāk ir "Talsi"/"Irlava" florbolistiem, pa diviem punktiem ieguvušas "Bauska" un "Rīga", bet "Valmiera" trīs spēļu laikā pie punktiem nav tikusi, kas tai kopvērtējumā liek ieņemt pēdējo vietu 12 komandu konkurencē.

Iepriekšējā sezonā par Latvijas čempioniem kļuva "Lielvārdes" florbolisti, kuri finālā pārspēja "Mogo-RTU"/"Rockets" vienību.

"Lielvārde"/"FatPipe" šonedēļ cīņās "EuroFloorball" kausa izcīņā Vācijā, kur valsts čempioni svētdien sacentīsies finālā.

Šosezon "Arēnā Rīga" un "Elektrum" Olimpiskajā centrā no 3. līdz 11.decembrim notiks pasaules čempionāts florbolā vīriešiem, šāda mēroga florbola turnīru Latvijai uzņemot pirmoreiz vēsturē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!