Foto: F64
Trešdien Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgas spēlē uzstādīts šīs sezonas rezultativitātes rekords 23 vārti - "Lielvārde" savā laukumā tikai ar 12:11 pārspēja "Bausku". Uzvarētāju labā piecus vārtus guva lielvārdiešu spēlējošais treneris Jānis Jansons.

Lielvārdes novada sporta centrā aizvadītais mačs sākās ar ievērojamu laukuma saimnieku pārsvaru - tā vien šķita, ka bumbiņa pati meklē ceļu uz FK "Bauska" vārtsarga Elvja Holsta sargātajiem vārtiem. Pēc pirmā perioda jau 6:2 "Lielvārdes" labā, varēja pat domāt, ka spēles liktenis jau izšķirts. Tomēr jau nākamajā trešdaļā atklājās, ka "melnā diena" ir ne tikai Bauskas komandas vārtsargam, bet arī viņa amata brālim pretējos vārtos - Normundam Krūmiņam - 10:6. Tikai pateicoties tam, ka nevienai no komandām uz šīvakara spēli nebija otra vārtsarga, netika izdarīta maiņa.

Pēdējās trešdaļas vidū atklājās, ka lielvārdieši pazaudējusi spēles pavedienu - 53. minūtē viesi rezultāta starpību samazināja līdz minimumam - 10:11. Pēc pusotras minūtes "Lielvārdes" spēlējošais treneris Jānis Jansons uzbrukumā izmantoja lielisku Toma Akmeņlauka piespēli, gūdams savus jau piektos vārtus šajā spēlē, kā vēlāk izrādījās, tas bija uzvaras gols - 12:10.

Minūti pirms pamatlaika beigām baušķenieks Pēteris Zeltiņš vēlreiz samazināja pretinieku handikapu līdz minimumam - 11:12, bet pēdējās sekundes "Lielvārde" izmisīgi aizstāvējās, bumbiņu vienkārši raidot pēc iespējas tālāk no saviem vārtiem. Lielvārdiešiem izdevās nosargāt uzvaru ar 12:11, bet prieka pēc tik daudzām kļūdām aizsardzībā nebija...

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!