Foto: Latvijas Florbola savienība

Pagājušās sezonas čempione "Betsafe"/"Ulbroka" svētdien zaudēja "Elvi Florbola līgas" vīru turnīra spēlē, kas ļāva "Lielvārde"/"Fat Pipe" komandai garantēt triumfu regulārajā sezonā.

Ulbrokas vienība viesos ar 5:7 (0:3, 1:2, 4:2) piekāpās Talsu NSS/"Krauzers" spēlētājiem. Mājinieki guva pirmos četrus vārtus, turpinājumā atvairot pretinieku centienus izglābties.

Uzvarētājiem ar trim vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli izcēlās Artis Raitums, divus vārtus iemeta Mareks Stančiks, bet pa reizei izcēlās Krišs Treimanis un Viesturs Mārtiņš Rubenis.

Savukārt vicečempioniem rezultatīvākais ar diviem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm bija Rolands Kovaļevskis.

Kā vēstīts, dienu iepriekš "Betsafe"/"Ulbroka" zaudēja punktu un savā laukumā ar 6:5 vien pagarinājumā apspēlēja Cēsu "Lekringu".

Svētdien vīru turnīrā noslēgusies vēl viena priekšpēdējās kārtas spēle, kurā Stalbes "Pārgauja" izbraukumā ar 10:5 (4:2, 3:2, 3:1) apspēlēja Igaunijas čempioni Tartu EMU. Šeit uzvarētājiem pa divām bumbiņām iemeta Kristiāns Miezītis un Lauris Ābols.

Kopvērtējumā pēc vadībā ar 50 punktiem 20 spēlēs ir "Lielvārde"/"Fat Pipe", kam četrus punktus zaudē "Betsafe"/"Ulbroka", tomēr tai regulārajā turnīrā atlicis aizvadīt vairs tikai vienu maču.

Pa 36 punktiem ir "Ķekavai" un "Rubenei", kamēr 33 punktus iekrājusi "Valmiera", bet 32 punkti ir "Lekringam".

Vēl 28 punktus guvusi Tartu EMU vienība, bet pa 27 punktiem ir Talsu NSS/"Krauzers" un "Pārgaujai", kamēr desmitajā vietā ar24 punktiem ir Liepājas "Kurši"/"Ekovalis" vienība. 22 punktus guvusi "Bauska", bet "Ogres vilki" šosezon tikuši pie diviem punktiem.

Šajā sezonā "Elvi Florbola līgas" dalībnieku rindas papildinājuši "Ogres vilki" un Igaunijas čempione Tartu EMU, bet vairs nespēlē galvaspilsētas komandas "Rīga" un "Rockets", tāpēc jau trešo sezonu pēc kārtas turnīrā startē 12 komandas.

Igauņi gan piedalīsies tikai Latvijas čempionāta regulārajā turnīrā, līdz ar to paredzams, ka dalību izslēgšanas sacensībās nodrošinās arī sacensību devītā labākā komanda.

Iepriekšējā sezonā par čempioniem tika kronēti "Betsafe"/"Ulbroka" florbolisti, kuri finālmačā "Arēnā Rīga" ar 7:4 pārspēja Lielvārdes komandu, pirmo reizi kluba vēsturē triumfējot Latvijas čempionātā. Savukārt bronzas mačā "Pārgauja" dramatiskā cīņā pagarinājumā ar 7:6 uzvarēja "Valmieru", pirmo reizi tiekot pie Latvijas čempionāta medaļām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!