Foto: floorball.lv
Pagājušās sezonas čempioni "Lielvārde"/"FatPipe" otrdien izšķirošajā – septītajā – "Elvi florbola līgas" pusfināla sērijas spēlē savā laukumā ar 7:4 (3:0, 4:0, 0:4) pieveica Stalbes "Pārgauju" un iekļuva turnīra finālā.

Tādējādi "Lielvārde"/"FatPipe" grūtā pusfināla sērijā līdz četriem panākumiem uzvarēja ar 4-3. Finālā čempioni spēkosies ar šīs sezonas regulārā turnīra uzvarētājiem "Triobet"/"Ulbroka", kas savā sērijā ar 4-2 pieveica "Valmieru".

"Lielvārde"/"FatPipe" komandas labā otrdien Gints Klēģers guva trīs vārtus jeb "hat-trick", kamēr ar trim rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Toms Akmeņlauks. Savukārt Stalbes vienībā ar vieniem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli izcēlās Ingus Laiviņš.

Otrdienas mačā uzvarētājs tikpat kā bija noskaidrots jau pēc pirmajām divām trešdaļām, kuru laikā "Lielvārde"/"FatPipe" bija panākusi graujošo 7:0. Tiesa, "Pārgauja" nepadevās un centās atjaunot intrigu, kas daļēji arī izdevās. Vispirms 45.minūtē Aivis Ādminis atguva pirmos vārtus, bet pamatlaika noslēdzošajās septiņās minūtēs viesi guva vēl trīs vārtus, turklāt noslēdzošajā minūtē Miķelis Koknesis Roops nerealizēja "bullīti", taču atspēlēšanās bija sākta pārāk vēlu.

Latvijas florbola čempioni vīriešiem un sievietēm, kā arī vīriešu bronzas medaļas ieguvēji tiks noskaidrots sestdien "Arēnā Rīga".

Iepriekš ceturtdaļfinālā "Lielvārde"/"FatPipe" ar 4-0 uzvarēja Liepājas "Kuršus", bet "Pārgauja" ar 4-3 pārspēja titulēto Cēsu "Lekringu". Savukārt "Triobet"/"Ulbroka" ar 4-1 apspēlēja "Rockets" florbolistus, bet "Valmiera" ar 4-3 uzveica Kocēnu "Rubeni".

Iepriekšējā sezonā par Latvijas čempioniem kļuva "Lielvārdes" florbolisti, kuri finālā pārspēja "Mogo-RTU"/"Rockets" vienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!