Foto: F64
Pagājušā gada Latvijas čempione "Lielvārde"/"FatPipe" un šīs sezonas regulārā turnīra uzvarētāja "Triobet"/"Ulbroka" svētdien "Elvi florbola līgas" pusfināla otrajos mačos izcīnīja uzvaras, tādējādi revanšējoties pretiniecēm par pirmajās spēlēs piedzīvotajiem zaudējumiem.

"Lielvārde"/"FatPipe" pusfināla otrajā mačā savā laukumā ar 10:4 (3:2, 4:1, 3:1) pieveica Stalbes "Pārgauju", kamēr "Triobet"/"Ulbroka" 5:3 (0:0, 3:2, 2:1) savu skatītāju priekšā pieveica "Valmieru", sērijās līdz četrām uzvarām panākot neizšķirtu 1-1.

Lielvārdes komandas labā mačā pret Stalbes vienību pa diviem vārtiem iemeta Atis Blinds un Aivis Kusiņš, kamēr ar četrām rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Toms Akmeņlauks. Savukārt "Pārgaujas" rindās ar diviem vārtiem izcēlās pirmā mača varonis Gvido Lauga.

Mača pirmo minūšu laikā pēc Ralfa Jonikāna un Kusiņa precīzajiem metieniem Lielvārdes komanda izvirzījās vadībā ar 2:0, turklāt devītajā minūtē "Pārgaujas" florbolists Lauris Ābols nerealizēja soda metienu. Tomēr viņš reabilitējās pusminūti vēlāk, samazinot rezultāta starpību līdz minimumam, bet 15.minūtē Kārlis Vitkovskis panāca 3:1. Tuvojoties pirmajam pārtraukumam, Lauga vēlreiz samazināja rezultāta starpību līdz minimumam.

Otrais periods "Lielvārde"/"FatPipe" florbolistiem gan bija ļoti sekmīgs, jo izdevās iemest četrus vārtus pēc kārtas un panākt 7:2, turklāt pa to laiku mājinieku spēlētājs Akmeņlauks pamanījās neiemest "bullīti". Tieši otrā trešdaļa lielā mērā izšķīra šīs spēles likteni, jo trešajā periodā pašreizējie Latvijas čempioni nosargāja pārliecinošu uzvaru.

Pirms tam sestdien notikušajā šīs sērijas pirmajā cīņā "Pārgauja" pagarinājumā bija pārāka ar 5:4.

Tikmēr otras pusfināla sērijas otrajā mačā starp "Triobet"/"Ulbroka" un "Valmieras" komandām pirmajā trešdaļā vārti netika gūti, bet 28.minūtē Lauris Alvis Stiprais izvirzīja vadībā valmieriešus. Pēc pāris minūtēm Edžus Ceriņš gan panāca izlīdzinājumu, tomēr tad Ričards Eglītis no jauna vadībā izvirzīja "Valmieru".

Līdz otrās trešdaļas beigām Ceriņš un Niks Ķuzulis vadībā izvirzīja jau "Triobet"/"Ulbroka" komandu (3:2), turklāt trešā perioda laikā mājinieki izvirzījās vadībā jau ar 5:2, bet valmierieši panākt pretiniekus nespēja. Ceriņš šajā mačā izcēlās ar trim vārtiem.

Šīs pusfināla sērijas pirmajā mačā "Valmiera" sestdien viesos uzvarēja ar 6:2.

Pusfināla sēriju nākamie mači notiks nākamās nedēļas izskaņā.

Iepriekš ceturtdaļfinālā "Lielvārde"/"FatPipe" ar 4-0 uzvarēja Liepājas "Kuršus", bet "Pārgauja" ar 4-3 pārspēja titulēto Cēsu "Lekringu". Savukārt "Triobet"/"Ulbroka" ar 4-1 apspēlēja "Rockets" florbolistus, bet "Valmiera" ar 4-3 uzveica Kocēnu "Rubeni".

Iepriekšējā sezonā par Latvijas čempioniem kļuva "Lielvārdes" florbolisti, kuri finālā pārspēja "Mogo-RTU"/"Rockets" vienību.

Pie uzvarām arī otrajās "Elvi florbola līgas" dāmu turnīra pusfināla sērijas spēlēs svētdien tika pagājušās sezonas finālistes Kocēnu "Rubene" un NND.

Iepriekšējo gadu valsts labākā čempione "Rubene" savā laukumā ar 10:2 (2:1, 5:0, 3:1) pārspēja "Ķekavas Bulldogs", kamēr NND arī savu skatītāju priekšā ar 10:5 (4:1, 3:1, 3:3) pārspēja "Ķekavu". Līdz ar to sērijās līdz četrām uzvarām šīs vienības panākušas jau 2-0.

Mačā Kocēnos "Ķekavas Bulldogs" jau otrajā minūtē pēc Annas Mūrnieces precīzā metiena izvirzījās vadībā, tomēr turpinājums viesu spēlētājām bija neveiksmīgs, jo līdz trešās trešdaļas sākumam "Rubene" guva septiņus vārtus pēc kārtas un izšķīra šī mača likteni.

"Rubenes" rindās lielisku sniegumu nodemonstrēja Laura Gaugere, kura guva piecus vārtus un veica divas rezultatīvas piespēles, kamēr ar diviem vārtiem un piecām rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Liene Adamane.

Tikmēr Ķekavas vienības labā abus vārtus iemeta Mūrniece.

Savukārt cīņā Rīgā mājinieces NND jau pirmās trešdaļas laikā izvirzījās vadībā ar 4:1, kamēr pēc otrā perioda tablo vēstīja jau 7:2. Lai gan noslēdzošajā trešdaļā laukumā ritēja līdzvērtīgāka cīņa, "Ķekava" piedzīvoja diezgan pārliecinošu zaudējumu.

NND sastāvā Ieva Priede guva četrus vārtus un veica vienu rezultatīvu piespēli, bet trīs vārtus pievienoja Santa Torstere. Tikmēr Ķekavas komandas rindās divus vārtus iemeta Laura Skujevska.

Pusfināla sērijas notiks līdz vienas komandas četrām uzvarām, kamēr zelta medaļu liktenis vienā mačā tiks izšķirts 8.aprīlī "Arēnā Rīga".

Iepriekšējā sezonā par Latvijas čempionēm tika kronētas "Rubenes" florbolistes, kuras finālā ar 6:1 uzvarēja NND.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!