Latvijas hokeja valstsvienībā galvenā problēma ir spēle aizsardzībā, pēc līdzdalības Izaicinājuma kausa izcīņas noslēguma posmā Baltkrievijā secinājis izlases galvenais treneris Kurts Lindstrēms, otrdien vēsta laikraksts "Diena".
Minskā piedzīvotais zaudējums izšķirošajā spēlē pret Baltkrieviju atklāja robus Latvijas izlases aizsardzībā, tomēr rezultātu nevajadzētu uztvert kā katastrofu, norādīja Lindstrēms.

"Komandā nebija vairāku vadošo spēlētāju, piemēram, aizsargu Rodrigo Laviņa, Atvara Tribuncova un Kārļa Skrastiņa. Arī uzbrukumā esot iespējas pastiprināt sastāvu. Šā iemesla dēļ ar [Latvijas hokeja] federācijas prezidentu Kirovu Lipmanu martā dosimies uz Ziemeļameriku," avīze citēja Lindstrēmu.

Atzīstot Izlases jaunpienācēju talantu, Lindstrēms uzteica arī pieredzējušos spēlētājus. "[Aleksejs] Širokovs daudz strādā, tomēr [Vjačeslavam] Fanduļam ir lielāka pieredze. Pagaidām man ir zināms tikai viens centra uzbrucējs, kas spēlēs pasaules čempionātā, un tas ir Aigars Cipruss," sacīja Lindstrēms. "Iespējams, no NHL atbrīvosies Sergejs Žoltoks. Es ceru, ka centra uzbrucēju skaitu papildinās arī Herberts Vasiļjevs. Raudzīsim, kādā kondīcijā pēc sezonas klubā būs Harijs Vītoliņš. Centra uzbrucējs Aleksandrs Semjonovs, manuprāt, noderīgs varētu būt malējā uzbrucēja postenī. [Grigorijs] Panteļejevs joprojām spēlē bez motivācijas, un es esmu pārliecināts, ka viņa iespēju līmenis ir daudz augstāks, nekā Minskā parādītais sniegums. Progresējis ir [Leonīds] Tambijevs. No jaunajiem ar centību sevi piesaka [Vadims] Romanovskis. Pavasarī pārbaudes spēlēs būs nopietni pretinieki, kā Somijas, Šveices un Kanādas izlases, un uz šo komandu fona labāk varēs izvērtēt kandidātu iespējas." Cīņa par vietu Latvijas valstsvienības sastāvā turpināsies līdz pēdējam brīdim, un 23.aprīlī pārbaudes spēlē pret Kanādu uz divām pēdējām vietām vēl būs kādi četri kandidāti, norādīja Lindstrēms. Pavasara treniņnometnē Lindstrēms ļoti vēlas pārbaudīt Ziemeļamerikā spēlējošo junioru Armandu Bērziņu, par Lindstrēma plāniem "Dienu" informēja Lipmans, kas Minskā klātienē redzēja 2:5 sakāvi pret baltkrieviem.

"Būs jādara viss iespējams, lai Bērziņu palaistu uz Latvijas izlasi, un šajā nolūkā Ziemeļamerikas turnejas laikā vajadzēs panākt tikšanos ar Bērziņa darba devējiem," atzina Lipmans. "Šopavasar būs savdabīga situācija. Teju vairākiem izlases kandidātiem, piemēram, Harijam Vītoliņam, beigsies sezona. Oficiāli kandidātus kopā pulcēsim 7.aprīlī, taču izlases interesēs nedrīkst spēlētāju ilgstoši atstāt bez spēļu prakses. Austrumeiropas hokeja līgā papildu pieteikumu termiņš ir beidzies, bet mainīt Latvijas čempionāta nolikumu nebūtu pareizi. Apsveram iespēju sarīkot paraugspēles Ventspilī un citās pilsētās ar izlases kandidātu piedalīšanos." Nākamās pārbaudes spēles pirms pasaules čempionāta Latvijas izlasei būs 12. un 13.aprīlī Rīgā ar Somijas hokejistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!