Latvijas hokeja izlases galvenā trenera amatā tomēr varētu palikt zviedru speciālists Kurts Lindstrēms, trešdien vēsta laikraksts "Diena".
Jūnija vidū Latvijas hokeja federācija (LHF) no Lindstrēma saņēma vēstuli, kurā norādīts, ka viņš vēlas pārtraukt sadarbību ar LHF. Savukārt LHF prezidents Kirovs Lipmans toreiz pauda viedokli, ka, "manuprāt, hokeja federācijas valde Lindstrēmam pateiksies par trīs gadu darbu un mūsu sadarbība beigsies. Neslēpšu, ka mums ir kandidāti, kuri var ieņemt treneru amatu."

Tagad abas puses - LHF un Lindstrēms - ir gatavi turpināt sadarbību.

Kā šodien vēsta "Diena", "otrdienas priekšpusdienā Kurts Lindstrēms izteica vēlmi palikt Latvijas hokeja izlases galvenā trenera amatā, taču savas izredzes saglabāt amatu vērtēja diezgan pesimistiski". Lai paliktu šajā amatā, Lindstrēms ir izvirzījis četras prasības.

"Pirmkārt, arī turpmāk uzturēšanās laikā Rīgā es vēlos mitināties "Radisson SAS" viesnīcā. Alternatīva vieta varētu būt "Reval Hotel Latvia", bet ne kāda maziņa viesnīciņa. Starp citu, "Radisson SAS" man bija speciāla cena, tāpēc tie nebūt nav milzīgi izdevumi," savas prasības pamato zviedru speciālists. "Otrkārt, vēlos saglabāt tiesības sev palīgus izvēlēties pats. Gribētu, lai arī turpmāk ar izlasi strādātu Māris Baldonieks un Aleksandrs Beļavskis. Trešais nosacījums - savlaicīga naudas saņemšana par ceļojuma un uzturēšanās izdevumiem Latvijā. Ceturtkārt, lai uzturēšanās laikā Rīgā man izmaksātu dienas naudu."

"Lai arī pašlaik man nav darba attiecību Latvijas izlasē, es zinu, cik svarīgi ir jau tuvākajā laikā sākt gatavošanos 2005.gada februārī paredzētajam olimpiskajam kvalifikācijas turnīram. Tikai ar nopietnu darbu un vienotu komandu ir iespēja izcīnīt olimpisko ceļazīmi," piebilda Lindstrēms.

Savukārt LHF prezidentam Lipmanam, atšķirībā no laikraksta "Diena", līdz otrdienas pusdienlaikam nebija izdevies sazināties ar Lindstrēmu. ""Jau trešo dienu es neveiksmīgi cenšos viņu sazvanīt. Mobilais tālrunis ir izslēgts. Laikam jau Lindstrēmam nav interese ar mani runāt," laikrakstam "Diena" skaidroja Lipmans.

LHF prezidents atzina, ka Lindstrēma prasības ir pieņemamas, tāpēc sadarbība varētu turpināties. "Nu labi, gribēju es viņam nomainīt viesnīcu, bet, ja reiz viņš tik ļoti vēlas tās "piecas zvaigznes", lai paliek "Radisson SAS". Būs jāpiekrīt, tikai no valdības federācija vairs nesaņem tādu atbalstu kā iepriekšējos gadus. Attiecībā uz galvenā trenera palīgu izvēli varu teikt, ka, 13 gadus strādādams Hokeja federācijā, nekad neesmu šajā procesā iejaucies."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!