Otrdienas vakarā Liverpūlē un Lionā tiks aizvadītas pirmās Čempionu līgas 1/4 fināla spēles. Pirms mača Liverpūlē bieži tiek pieminēts kāds notikums, kuru daudzi atceras, taču tajā pašā laikā cenšas aizmirst - 1985. gada 29. maijs, kad "Heysel" stadionā Briselē Čempionu kausa izcīņas finālspēlē starp "Juventus" un "Liverpool" gāja bojā 39 cilvēki, no kuriem vairākums bija itāļi.
Neraugoties uz lielo traģēdiju, mačs tomēr notika... Čempionu kausu izcīnīja "Juventus", savukārt Anglijas klubi pēc kāda laika tika diskvalificēti no visiem Eiropas kausiem, jo tika uzskatīts ka nekārtības stadionā izraisīja tieši angļu kluba līdzjutēji. Rītdienas mačs Liverpūlē būs abu šo komandu pirmā tikšanās kopš šausmu nakts Briselē, kuru neviens nevēlas ne tikai atcerēties, bet arī cer, ka nekas tāds nekad vairs nenotiks.

Pirms abu komandu pirmās spēles Anglijā "Liverpool" galveno treneri Rafaelu Benitesu satrauca komandas pamatvārtsarga Jirži Dudeka savainojums, kuru futbolists guva pārstāvot Polijas nacionālo izlasi. Tiesa, galvenais treneris ir pārliecināts, ka Jirži tomēr izies laukumā un spēs savai komandai palīdzēt tik ļoti nozīmīgajā mačā. "Juventus" galveno treneri Fabio Kapello noteikti iepriecina tas, ka ierindā pēc savainojuma izārstēšanas ir atgriezies komandas "motors" Pāvels Nedveds, kā arī divi futbolisti, kuri ar saviem vārtu guvumiem nodrošināja "Juventus" uzvaru pār Madrides "Real" - proti, Dāvids Trezegē un Marselo Zalajeta. Pirmajā mačā pret "Liverpool" "vecajai sinjorai" savainojumu dēļ nevarēs palīdzēt Ferrara un Kapo, bet diskvalifikācijas dēļ Takinardi.

Otrajā rītvakara Čempionu līgas 1/4 fināla pirmajā spēlē savā starpā spēkiem mērosies Francijas un Holandes čempionātu pārliecinošās līdervienības "Lyon" un "PSV Eindhoven". Abas komandas mačam gatavojas praktiski optimālajos sastāvos, vien "PSV" rindās laukumā savainojuma dēļ nevarēs iziet pussargs de Jongs.

No visām 8 šīs sezonas Čempionu līgas 1/4 fināla dalībniecēm tikai "Lyon" nekad savā īpašumā nav ieguvusi nevienu no Eiropas kausiem. Kluba prezidents Žans-Mišels Ola gan saka, ka 2005. gads būšot "Lyon" gads. Pēc viņa domām vismaz pusfinālā "Lyon" vajadzētu iekļūt. Jādomā, ka nemaz tik nereāli tas nav, jo komanda, kas 1/8 finālā divu spēļu summā ar 10:2 pārspēj Brēmenes "Werder", nekādā ziņā nevar būt vāja. Tieši tāpat nedrīkst aizmirst arī to, ka "PSV" jau vienu Francijas klubu ("Monaco") no šīs sezonas Čempionu līgas izcīņas jau ir izslēdzis.

Čempionu līgas 1/4 fināla pirmās spēles (5. aprīlis)

Liverpool - Juventus 21:45
Lyon - PSV Eindhoven 21:45

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!