Foto: LETA
Latvijas Olimpiskajai komitejai (LOK) un Izglītības un zinātnes ministrijai (IZM) ir atšķirīgi viedokļi par Latvijas olimpiskās vienības (LOV) iespējamo pārcelšanos uz tenisa centru "Lielupi", kur plānots veidot sporta centru.

Atgādinām, ka Oktobra beigās valdība nolēma un pagājušajā nedēļā Saeima, pārdalot līdzekļus vairāku sporta infrastruktūras objektu rekonstrukcijai un būvniecībai, atbalstīja plānu - Latvijas Olimpiskā vienība (LOV) pēc dažiem gadiem iegūs jaunu mājvietu tenisa centrā "Lielupe" ar jaunām, mūsdienīgām telpām, kā arī sporta medicīnas laboratorijām.

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) paziņojumā medijiem informē, ka, novirzot līdzekļus jaunu LOV telpu un laboratoriju izbūvei, vairs netiks īstenots 2007.gadā izstrādātais sporta centra "Mežaparks" būvniecības projekts, kas paredzēja plašu administratīvo telpu izbūvi, kā arī septiņu gadu laikā bija novecojis.

Tomēr ceturtdien ar atklātu vēstuli, paužot sašutumu par IZM lēmumu, izplatīja Latvijas vadošie sportisti. Šajā vēstulē pausts IZM nostājai pretējs viedoklis.

IZM ceturtdien izplatītajā paziņojumā pauž viedokli, ka LOK jau atbalstījis projektu par LOV pārcelšanos uz Jūrmalu. "Jau šā gada 17.oktobrī Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) organizēja tikšanos, lai izstrādāto līdzekļu pārdales priekšlikumu saskaņotu ar iesaistītajām pusēm. Tikšanās laikā Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Aldonis Vrubļevskis, ģenerālsekretārs Žoržs Tikmers un Latvijas Sporta federāciju padomes (LSFP) un Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) pārstāvis Einārs Fogelis pauda atbalstu IZM piedāvājumam par LOV nepieciešamo telpu, iekārtu un aprīkojuma pārcelšanu uz Tenisa centru "Lielupe"."

Tomēr, kā skaidroja LOK preses sekretārs Mārtiņš Mālmeisters, IZM savā paziņojumā nepasaka, ka LOK piekritis IZM piedāvājumam ar vairākiem nosacījumiem. Šie nosacījumi ari fiksēti vēstulē, ko ministrijai nosūtīja LOK prezidents Aldons Vrubļevskis.

"Latvijas Olimpiskās vienība (LOV) paplašināšanai, attīstībai un darbības nodrošināšanai nepieciešamās telpas, sporta zinātnes un medicīnas aprīkojums un inventārs tiks nodrošinātas VSIA Kultūras un sporta centrs " Daugavas stadions" rekonstrukcijas gaitā 2014.-2018.gadā vai rekonstruējot tenisa centru "Lielupe" (pārprojektāšana 2014.g., realizācija 2015.-2017g.g). Savukārt Nacionālā sporta bāze "Latvijas Nacionālais valsts sporta centrs "Mežaparks"" tiek nodota biedrības "Latvijas Olimpiskā komiteja" apsaimniekošanā LOV un citu sporta organizāciju darbības nodrošināšanai vismaz līdz LOV jaunā projekta VSIA Daugavas stadions vai Tenisa centrā "Lielupe" realizācijas beigām (plānots pabeigt 2018.gadā)," savus nosacījumus vēstulē min LOK.

Mālmeisters arī norāda, ka pēdējā laikā rimušas runas par vienota sporta centra izveidi Rīgā, stadionā "Daugava". Līdz ar to LOK nav pārliecības, ka "kaut kādā brīdī uzradīsies vēl cita vieta un cits projekts".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!