Foto: AFP/Scanpix
Olimpisko spēļu laikā Londonas tiesas strādās pagarinātu darba laiku, lai bez vilcināšanās iztiesātu visus ar spēlēm saistītos likumpārkāpumus.

Londonas tiesas darbosies no plkst.8 līdz plkst.19.30, lai nodrošinātu, ka visas ar olimpiskajām spēlēm saistītās lietas tiek izskatītas 24 stundu laikā pēc likumpārkāpēju aresta, norādīja prokurore Elisone Saundersa.

"Daudzi cilvēki, kas ieradīsies uz olimpiskajām spēlēm, nedzīvos šeit, tādēļ svarīgi, lai pārkāpumu gadījumā mēs rīkotos ātri," norādīja prokurore.

"Cilvēki, kas otrdien pastrādās noziegumus, trešdien būs tiesā (..), mēs mācāmies no vasaras nekārtību piemēra," viņa piebilda.

Pagājušā gada augustā vairākas Anglijas pilsētas pārņēma vardarbīgi grautiņi, kas noveda pie liela skaita arestu, pārslogojot tiesu sistēmu.

Gatavojoties 2012.gada vasaras olimpiskajām spēlēm, prokuratūra, policija un tiesībsargājošās aģentūras ierosinājušas vairākus jaunus pasākumus, tostarp jaunas "olimpisko pārkāpumu" kategorijas izveidošanu, cerot šādi laupīt drosmi potenciālajiem likumpārkāpējiem.

Londonas olimpiskās spēles notiks no 27.jūlija līdz 12.augustam.

Par drošību olimpisko spēļu laikā gādās vairāk nekā 40 000 cilvēku, un vērienīgie drošības pasākumi izmaksās aptuveni 553 miljonus sterliņu mārciņu (476 miljonus latu).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!