Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas bokseris Mairis Briedis savā nākamajā profesionālajā cīņā, 5.jūlijā, Grieķijā, tiksies ar 32 gadus veco Fracijas čempionu boksā smagsvariem Džeremiju Vannu, informē Latvijas sportista pārstāvji.

Tā, ka sākotnēji plānotais Brieža 5.jūlija cīņas pretinieks, Čehiju pārstāvošais smagsvars Suda Lubošs personisku iemeslu dēļ no cīņas atteicās, Latvijas bokserim nācās meklēt citu pretinieku, kas tika atrasts Džeremija Vannas personā, kurš pirms nepilniem diviem mēnešiem izcīnīja vakanto Francijas čempiona titula nosaukumu smagsvaru kategorijā.

32 gadus vecais francūzis savā karjerā ir aizvadījis 21 cīņu. Tajās Vanna izcīnījis 14 uzvaras, un 7 reizes piekāpies saviem pretiniekiem. Cīņā ar Briedi gan Vanna ar savu Francijas čempiona titulu neriskēs, jo cīņa tiks aizvadīta 8 raundos, bet oficiālās titulcīņas norisinās 10 vai 12 raundu garumā.

Cīņa piektdien, 5.jūlijā, norisināsies Sitonijas pussalā, Grieķijā, un tā tiks tiešraidē translēta "Eurosport" kanālā. Cīņas sākums paredzēts pēc plkst. 21:00 pēc Latvijas laika.

"Nepatīkams pārsteigums gatavojoties cīņai bija Luboša atteikums cīnīties, bet paldies manai komandai, kas labi pastrādāja un ātri atrada aizstājēju. Vanna, tāpat kā Lubošs, ir pasaules TOP50 bokseris, reitingā pat nedaudz augstāk par čehu un vēl Francijas čempions tā, ka cīņai būtu jābūt interesantai," saka Briedis. "Gatavojoties tai aiz muguras ir treniņnometne ASV, tāpat sparingi tepat Rīgā un treniņi pie Sanda Kleina un Vasīlija Čerņigova. Ar sasisto roku ikdienā strādā Latvijas Olimpiskās vienības fizioterapeits Mareks Osovskis. Uz Grieķiju braukšu ar labu noskaņojumu un zinu, ka aiz manis cīņā stāvēs Latvijas līdzjutēju atbalsts pie TV ekrāniem."

Ar šo cīņu Mairis turpinās šogad nosprausto mērķu īstenošanu – aizvadīt piecas līdz sešas cīņas pieredzes uzkrāšanai, lai novembrī aizvadītu pirmo 12 raundu titulcīņu savā karjerā cīņā par čempiona jostu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!