Krievijas augstākās līgas klubs Maskavas "Spartak", kurš pagājušajā nedēļā izcīnīja tiesības nākamsezon spēlēt superlīgā, nevēlas uz Latvijas hokeja izlasi atlaist uzbrucēju Aigaru Ciprusu un aizsargu Viktoru Ignatjevu, šodien vēsta laikraksts "Diena".
Latvijas hokeja federācija (LHF) marta sākumā panāca vienošanos ar "Spartak", ka abi hokejisti uz izlasi tiks atlaisti, ja komanda izcīnīs ceļazīmi uz superlīgu. Pagājušajā nedēļā "Spartak" uzvarēja Krievijas augstākās līgas pusfināla sērijā ar 3-0 uzvarēja Čeļabinskas "Mečel", nodrošinot iekļūšanu superlīgā.

Taču tagad Krievijas komandas vadība mainījusi savu nostāju un vēlas Latvijas hokejistus redzēt komandā arī Krievijas augstākās līgas finālsērijā.

"Martā "Spartak" ģenerālmenedžeris un viens no viceprezidentiem apsolīja Ciprusu un Ignatjevu atlaist uz izlasi tūlīt pēc komandas iekļūšanas superlīgā. Šis solījums netiek pildīts," laikrakstam atklāja Latvijas izlases menedžeris Māris Baldonieks.

Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) nolikums paredz, ka klubam hokejisti uz valstsvienību ir jāatlaiž septiņas dienas pirms pasaules čempionāta. Kā zināms, šī gada pasaules čempionāts Čehijā sāksies 24.aprīlī, bet "Spartak" finālsēriju ātrākais var beigt tikai 22.aprīlī.

Pasaules čempionātā Latvijas valstsvienības pretinieki jau pirmajā dienā būs mājinieku hokejisti. 26.aprīlī Latvijas pretiniece būs Vācija, bet dienu vēlāk - Kazahstāna. Visas apakšgrupas spēles Latvija aizvadīs Prāgā.

Pirms pasaules čempionāta hokejā Latvijas izlase aizvadīs četras pārbaudes spēles Rīgā - pa divām ar Slovākiju un Japānu. 14.aprīlī un 15.aprīlī valstsvienība tiksies ar slovākiem, bet 20.aprīlī un 21.aprīlī mērosies spēkiem ar japāņiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!