Foto: Reuters/Scanpix

Trīs gadus pirms līguma beigām tiek pārtraukta ātrās ēdināšanas giganta "McDonald's" sadarbība arī ar Austrālijas Olimpisko komiteju (AOK).

Sponsorēšanas līgums būtu beidzies līdz ar 2020. gada Tokijas olimpisko spēļu noslēgumu, bet AOK pārstāvji informējuši vietējos medijus, ka sadarbības pārtraukšana stājas spēkā nekavējoties.

Kā ziņojām, šā gada jūnijā priekšlaicīgi tika pārtraukts sponsorēšanas līgums starp "McDonald's" un Starptautisko Olimpisko komiteju (SOK). Ātrās ēdināšanas kompānija bija SOK atbalstītāji kopš 1976. gada ziemas olimpiskajām spēlēm, un bija vieni no Olimpiskās partneru shēmas (TOP) izveidotājiem.

Pēdējais līgums starp SOK un "McDonald's" tika noslēgts 2012. gadā uz astoņiem gadiem par 100 miljoniem dolāru (89,5 miljoni eiro).

Nupat par TOP sponsoru tika izziņota tehnoloģiju firma "Intel", ar kuriem sadarbības līgums noslēgts līdz 2024. gadam, savukārt šā gada janvārī TOP programmai pievienojās Ķīnas uzņēmums "Alibaba".

Kopumā TOP shēmā apvienojušās 13 kompānijas, bez nosauktajām vēl arī "Dow", "Panasonic", "P&G", "Coca Cola", "Samsung", "Atos", "General Electronic", "Visa", "Omega", "Toyota" un "Bridgestone".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!