Foto: AFP/Scanpix
Slavenais pusvidējā svara amerikāņu bokseris Floids Meivezers atgriezies pasaules pelnošāko sportistu priekšgalā, pavēstījis žurnāls "Forbes".

Meivezers gada laikā nopelnījis 105 miljonus dolāru (78,5 miljonus eiro), atgriežoties pirmajā vietā, kurā atradās jau pirms diviem gadiem.

No 2001. līdz 2011.gadam saraksta pirmajā vietā bija golferis Taigers Vudss, kurš pēc vairākiem skandāliem pēc tam uz gadu no savām pozīcijām atkāpās, bet pērn atkal atgriezās pirmajā vietā. Šoreiz Vudss atrodas vien sestajā vietā.

Lielāko daļu ienākumu Meivezers nopelnījis, pateicoties uzvarām cīņās ar Kanelo Alvaresu un Markosu Maidanu. Līdz ar to viņš strādājis vien 72 minūtes.

Pērn noslēgtajā sešu cīņu līgumā ar kompāniju "Showtime" Meivezeram atlicis aizvadīt vēl trīs dueļus.

"Forbes" aprēķinājis, ka pēdējo 12 mēnešu laikā - no 2013.gada 1.jūnija līdz 2014.gada 1.jūnijam - otrs pelnošākais sportists bijis pagājušā gada pasaules labākais futbolists Krištianu Ronaldu no Portugāles, kurš ticis pie 80 miljoniem dolāru (60 miljoniem eiro). Kopā labāko simtniekā iekļuvuši 15 futbolisti.

Trešais ar 72,3 miljoniem dolāru (54 miljoniem eiro) ir Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) superzvaigzne Lebrons Džeimss, kurš pašlaik ar Maiami "Heat" komandu cenšas izcīnīt trešo čempionu titulu pēc kārtas, bet ceturto vietu ar 64,7 miljoniem dolāru (48,4 miljoniem eiro) ieņem argentīniešu futbolists Lionels Mesi.

Piektais ir ilgstoši traumu ārstējušais basketbolists Kobe Braients, kurš nopelnījis 61,5 miljonus dolāru (46 miljonus eiro), bet viņam ar 61,2 miljoniem dolāru (45,7 miljoniem eiro) seko Vudss. Vēl pirmajā desmitniekā iekļuvuši Šveices tenisists Rodžers Federers, pieredzējušais golferis Fils Mikelsons, kurš ir arī saraksta vecākais sportists, Spānijas tenisists Rafaels Nadals un amerikāņu futbola spēlētājs Mets Raiens.

Simt pasaulē pelnošākie sportisti kopā saņēmuši 2,75 miljardus dolāru (2,05 miljardus eiro). Sarakstā iekļuvuši 27 valstu sportisti desmit sporta veidos.

Krievu tenisiste Marija Šarapova ierindojusies 34.vietā kā pasaulē visvairāk pelnošā sportiste, bet "Forbes" saraksta pirmajā simtā iekļuvušas vēl tikai divas sievietes - amerikāņu tenisiste Serēna Viljamsa un tā paša sporta veida pārstāve no Ķīnas Na Li. Šāds pats trijnieks sarakstā bija arī pirms gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!