Foto: AFP/Scanpix

Landons Koens vēl janvāra sākumā stāvvietās novietoja citu cilvēku automobiļus, bet jau svētdien, 1. februārī, Sietlas "Seahawks" rindās cīnīsies par uzvaru Nacionālās futbola līgas (NFL) finālā jeb "Super Bowl".

2015. gadu Koens uzsāka, ar diviem draugiem strādājot savā uzņēmumā, kas apkalpo pasākumus, novietojot to apmeklētāju automašīnas. Tobrīd vēl amerikāņu futbolists sezonas laikā nebija pabijis pat nevienas NFL komandas sastāvā.

Tikmēr Sietlas "Seahawks" aizsardzības spēlētājs Džordans Hils 4. janvārī savainoja celi, radot spēcīgās komandas sastāvā viena futbolista iztrūkumu. Pēc pāris telefona zvaniem un treniņiem Koens jau palīdzēja "Seahawks" svinēt uzvaru konferences finālā pret Grīnbejas "Packers".

Lai gan Landonu Koenu 2008. gadā draftēja Detroitas "Lions", viņa profesionālā amerikāņu futbola karjera ir gājusi kā pa viļņiem. Koens jau pēdējos trīs gadus aktīvi nodarbojas ar savu auto biznesu.

Amerikāņu futbolists gan epizodiski šo gadu laikā ir arī spēlējis NFL, līdz attiecīgā komanda no viņa pakalpojumiem ir atteikusies. Bet 2012. un 2014. gada regulārajās sezonās spēlētājs nevienas komandas rindās laukumā pat nedevās.

"Super Bowl" ir, iespējams, nozīmīgākais sporta notikums ASV. Iepriekšējo finālspēles pārraidi valstī skatījās 111 miljonu skatītāju, uzstādot jaunu ASV televīzijas auditorijas rekordu.

Šogad šajā spēlē arī piedalīsies cilvēks, ko var saukt par amatieri. Koens vēl nesen treniņiem laiku veltīja tikai brīžos, kad bija brīvs no darba.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!