Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
"Livland" Latvijas čempionāta pusfinālā sestdien iekļuva pagājušā gada sudraba medaļnieki "Miesnieki/Ķekava" un "Livonia/Garkalne" komanda.

"Miesnieki/Ķekava" ceturtdaļfināla cīņā ar rezultātu 32:0 (12:0) pieveica LLU regbistus.

"Miesnieki/Ķekava" regbistiem spēles laikā bija jūtams pārsvars, taču uzlauzt elastīgo LLU aizsardzību viņiem nemaz tik bieži neizdevās. Pirmos punktus ar piezemējumu guva Mikus Ozols, bet Artūrs Andersons precīzi izpildīja realizācijas sitienu, panākot 7:0. Vēl pirmajā puslaikā piezemējumu izdarīja Kārlis Vents un rezultāts kļuva 12:0.

Mača otrajā daļā, kad spēlētāji jau sāka nogurt, "Miesnieku" pārākums sāka izpausties vēl vairāk, jo LLU komandai nebija svaigu rezervistu, ko sūtīt laukumā. Vispirms Agris Vanags panāca 17:0, tad Modris Vanags - 22:0, pēc tam vēlreiz Ozols panāca 27:0, bet punktu spēlei pielika Gunārs Andersons.

"Varbūt neparādījām savu labāko spēli, bet uzvara ir izcīnīta, turklāt bez traumām, kas mūsu klubu šosezon vajājušas itin bieži. Jāuzslavē uzbrucēji - viņi nocīnījās labā līmenī," pēc cīņas izteicās RK "Miesnieki" prezidents Uldis Bautris. "Centrā mēģinājām iespēlēt brāļus Vanagus, kuri parādīja sevi no labākās puses. Nepatīkami, ka Valteru Raņķi no līdzsvara izsita daži strīdīgi tiesnešu lēmumi, tāpēc bijām spiesti viņu nomainīt. Tiesa, tas gan neko būtiski neizšķīra. Uz pusfināla spēli pret "Eži"/LMT vienību varbūt vēl spēsim pastiprināt sastāvu. Jāpaslavē arī mūsu sāncenši - LLU regbisti."

"Domāju, ka lieliski nocīnījāmies aizsardzībā. Sāncenši pieļāva daudz kļūdu, taču ikviena komanda spēlē tā, kā to ļauj pretinieks," atzina LLU galvenais treneris Arvis Pilenieks. ""Miesnieki" lielāko daļu no saviem punktiem guva uz pārsteiguma momenta rēķina. Protams, viņi bija spēcīgāki un arī savā labākajā sastāvā diez vai mēs spētu sāncenšus uzvarēt. Nedaudz pietrūka veiksme uzbrukumā. Sezona šogad kopumā mūsu komandai ir sanākusi laba, jo bija daudz līdzīgu cīņu. Tagad vēl vienīgi jācenšas uzvarēt pēdējo spēli par piekto vietu."

Tikmēr otra ceturtdaļfināla spēle, kurā "Livonia/Garkalne" spēkojās ar "Baldones" komandu, iznāca ļoti sīva un līdzīga.

Rezultātu atklāja "Baldone", kas pēc Raivja Kokina piezemējuma izvirzījās vadībā ar 5:0. Tiesa, drīz vien Marks Alens atjaunoja neizšķirtu 5:5. Turpinājumā Kristaps Jakušs ar precīzu soda sitienu "Baldoni" atkal izvirzīja vadībā ar 8:5, bet "Livonia/Garkalne" atbildēja ar Arta Jurkovska piezemējumu un precīzu Aināra Bērziņa realizācijas sitienu. Pēc pirmā puslaika "Livonia/Garkalne" atradās vadībā ar 13:8.

Mača otrajā daļā Juris Leitāns ar piezemējumu atkal panāca neizšķirtu 13:13, bet Vigo Valdavs juniors izvirzīja vadībā "Livonia/Garkalne" ar 18:13. Pašā spēles pamatlaika izskaņā Jānis Zālmanis atkal izlīdzināja rezultātu - 18:18. Divreiz desmit minūšu papildlaikā abas komandas apmainījās ar rezultatīviem uzbrukumiem. Vispirms Jakušs izvirzīja vadībā "Baldoni" ar 23:18, bet tad Valdavs juniors atkal atjaunoja neizšķirtu - 23:23.

Savukārt piecu dropsitienu sērijā no 22 metru līnijas vairāk veiksme bija "Livonia/Garkalne" regbistiem - viņi precīzi izpildīja četrus, bet sāncenši trāpīja tikai divus no četriem sitieniem.

"Laukumā cīnījās divas spēkiem ļoti līdzīgas komandas. Mums nedaudz labāka bija spēka cīņa, sāncenšiem - sānu izspēle. Galotne bija vienkārši dramatiska. Man tādu dropsitienu sēriju nācās piedzīvot pirmo reizi mūžā," par cīņu izteicās "Livonia/Garkalne" galvenais treneris Aivars Krūmiņš. "Paldies visiem puišiem par izturību. Tagad esam izpildījuši šīs sezonas minimālo uzdevumu - izcīnīt vismaz ceturto vietu. Turpinājumā pusfinālā varēsim cīnīties bez liekas spriedzes."

"Spēle iznāca ļoti smaga. Laukumā bija divi līdzvērtīgi sāncenši un cīņa ritēja līdz pēdējai sekundei. Diemžēl dropsitienu sērijā veiksme nebija mūsu pusē un nācās samierināties ar zaudējumu," izteicās "Baldones" galvenais treneris Kārlis Dilbo.

Pusfināla spēles notiks 8. un 9.oktobrī Juglas stadionā. Vispirms 8.oktobrī plkst.16 "Eži"/LMT spēlēs pret "Miesnieki/Ķekava" regbistiem, bet 9.oktobrī plkst.14 "Kalve" mērosies spēkiem ar "Livonia/Garkalne" komandu.

Savukārt "Livland" Latvijas čempionāta izšķirīgie mači notiks 15.oktobrī, LU stadionā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!