Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Svētdien, 11. septembrī, Vaidavas stadionā notika 20. "Livland" Latvijas meistarsacīkšu otrā apļa sestās kārtas trešā spēle, kurā "Miesnieki/Ķekava" sīvā cīņā izcīnīja uzvaru ar 15:12 (10:7), gūstot sesto panākumu vienpadsmit spēlēs un ar 29 punktiem turnīra tabulā nostiprinoties trešajā vietā.

Savukārt valmieriešiem tā bija desmitā neveiksme desmit mačos un viņi joprojām ieņem turnīra tabulas pēdējo ailīti. Tiesa, "Fēnikss" ieguva pirmo bonusa punktu, nezaudējot sāncenšiem vairāk nekā ar septiņiem punktiem.

"Pagājušajā nedēļas nogalē mums bija divi zaudējumi, bet šajā – trīs uzvaras. Vispirms sestdien mūsu pamatsastāvs izcīnīja uzvaru Lietuvas atklātajā čempionātā pār Kauņas "Ažuolas" ar 13:9, bet šodien junioru U19 komanda uzvarēja Lietuvas komandu no Jurbarkas ar viena punkta pārsvaru. Savukārt spēlē pret Valmieras "Fēniksu" piedalījās tikai divi spēlētāji no tā sastāva, kas guva panākumu Kauņā," saka "Miesnieki/Ķekava" galvenais treneris Normunds Struža. "Pārsvars mums bija diezgan nospiedošs, taču pietrūka pieredzes, lai gūtu vairāk punktu. Daudz zaudējām savus autus. Arī valmierieši labi nocīnījās – viņiem bija kādas trīs labas izdevības, divas no kurām sāncenši realizēja."

"Kaut arī piedzīvojām zaudējumu, jāatzīmē komandas acīmredzamais progress. Tagad mūsu sniegums ir jau vienmērīgs un līdzens, nevis saraustīts, kā agrāk. Pirmajā puslaikā diemžēl par daudz nospēlējām spēka cīņās un mača izskaņā vairs nepietika spēka. Toties izdevās skaisti piezemējumi – pēc izspēlēm pa laukuma malām. Savukārt Kristaps Lūsiņš, parādot fantastisku precizitāti, iesita ļoti grūtu realizācijas sitienu. Es varu savus spēlētājus tikai paslavēt," uzsver Valmieras "Fēniksa" galvenais treneris Kristaps Staņa.

"Livland" Latvijas meistarsacīkšu otrā apļa turpinājumā trešdien, 14. septembrī, Ozolnieku vidusskolā LLU spēlēs pret "Kalvi", ceturtdien, 15. septembrī, RK "Baldone" uzņems "Eži/LMT", bet svētdien, 18. septembrī, Valmieras "Fēnikss" mērosies spēkiem ar "Livonia/Garkalne" regbistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!