Foto: Publicitātes foto
Miks Zvejnieks svētdien Ķīnā izcīnīja bronzu Starptautiskās Skrituļslidu sporta federācijas (FIRS) spēļu skrituļslalomā, informē Latvijas skrituļslaloma federācijas preses sekretārs Edgars Beļakovs.

Svētdien dalībnieku sniegumu centās bojāt lietus, kas vēl riskantāku padarīja milzu slaloma distanci. Pirmajā sacensību braucienā labākais no Latvijas sportistiem bija Dāvis Zvejnieks, kuram ceturtā vieta, kamēr Miks Zvejnieks palika uzreiz aiz viņa.

Neveiksmīgi sacensības noslēdzās slaloma uzvarētājam Kristapam Zvejniekam, kuram izstāšanās jau pirmajā braucienā. Vēstīts, ka sestdien Kristaps Zvejnieks triumfēja klasiskā slaloma distancē.

Otrajā braucienā dalībnieki startēja apgrieztā secībā. Miks Zvejnieks veica ļoti labu braucienu, uzrādot trešo labāko laiku braucienā, tādā vietā arī finišējot divu braucienu kopsummā. Miks sacensību uzvarētājam Marko Valcam no Vācijaszaudēja 1,78 sekundes.

Dāvis Zvejnieks atkrita par vienu vietu, otro dienu Naņdzjinā noslēdzot piektajā vietā, kas ir viens no Dāvja augstākajiem panākumiem viņa skrituļslalomā karjerā. Dāvja deficīts līdz uzvarētājam Valcam no Vācijas bija 2,10 sekundes. Otro vietu sacensībās negaidīti izcīnīja spānis Serhio Mendess Peress.

"Ļoti grūti šodien gāja - visu dienu nepārtraukti lija, un šādos laika apstākļos gan izstāties, gan uzvarēt var jebkurš. Pēc pirmās trases biju piektajā vietā, bet zināju, ka līdz trešajai vietai ir tikai desmitdaļa. Saņēmos un izcīnīju bronzu! Motivācijas devu noteikti iedeva brālis Dāvis, kurš pēc pirmā brauciena bija man priekšā, un abi gājām uz medaļu!" pēc sacensībām pauda Miks Zvejnieks.

Pirmdien skrituļslaloma sacensības FIRS pasaules rollersporta spēlēs turpināsies ar jaukto disciplīnu, kur braucējiem viens brauciens būs jāveic slalomā, bet otrs milzu slalomā. Jāpiemin, ka šāda disciplīna skrituļslalomā parasti nenotiek.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!