Foto: F64

"Mildronāta" autors, latviešu zinātnieks Ivars Kalviņš norādījis, ka Pasaules Antidopinga aģentūra (WADA) nav atbildējusi ne uz vienu vēstuli, ko organizācijai nosūtījuši preparāta izgatavotāji "Grindekss" saistībā ar meldoniju, kas no 2016. gada 1. janvāra ir iekļauts sporta aizliegto preparātu sarakstā.

Kā ziņojām, aprīlī WADA paziņoja, ka dopinga analīzēs, kas nodotas līdz 2016. gada 1. martam, pieļaujamais meldonija daudzums ir viens mikrograms, bet 5. jūlijā organizācija apstiprināja, ka ar šā gada 1. oktobri visas analīzes, kurās tiks atklāts meldonijs, neatkarīgi no tā daudzuma, būs uzskatāmas par pozitīvām.

Meldonijs ir viena no preparāta "Mildronāts" sastāvdaļām.

"Pa šo laiku WADA mums nav atbildējusi ne uz vienu vēstuli, ne u zvienu jautājumu, - tikai oficiāli aģentūras paziņojumi," aģentūra TASS citē Kalviņu. "Turklāt WADA visā cenšas vainot "Grindeksu", kas tai it kā nav iesniedzis datus par meldonija iziešanu no organisma. Tas absolūti neatbilst patiesībai - bez datu iesniegšanas ražotājs nekādā gadījumā nevar saņemt reģistrāciju. Tas attiecas arī uz Latviju, kura, atgādināšu, ir Eiropas Savienības locekle."

"Tā neuzvedas pat valsts ierēdņi, kam viss ir atļauts," piebilst Kalviņš. "Neatbildēt, ignorēt jebkādus pieņēmumus un argumentus - tā tas nav pieņemts. Vismaz ne zinātniskajās aprindās."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!