Foto: LETA
Divas uzvaras divās dienās Latvijas florbola virslīgas ietvaros guvusi "Mogo-RTU"/"Rockets" komanda, nedaudz nostiprinoties kopvērtējuma līderpozīcijā.

Piektdien "Mogo-RTU"/"Rockets" 13:5 (4:3, 2:1, 7:1) izbraukumā pārspēja Ķekavas "Bulldogs" vienību, bet sestdien ļoti sīvā cīņā vien ar 3:2 (0:1, 2:0, 1:1) pieveica Liepājas "Kuršus".

Sestdienas mačā pēc pirmās trešdaļas vadībā bija liepājnieki, tomēr mājinieki guva nākamos trīs vārtus. Pēdējā minūtē "Kurši" deficītu samazināja līdz minimumam, tomēr nācās ciest neveiksmi.

Tikmēr čempione "Cēsu alus"/"Lekrings" sestdien ar 4:1 (3:0, 0:0, 1:1) uzveica Latvijas U-19 izlasi.

Vēl piektdien "Rīga" ar 16:4 (5:1, 8:0, 3:1) sagrāva pastarīšus no "Jelgavas novada", bet U-19 izlase ielaida vārtus vien trīs sekundes pirms pamatlaika beigām un ar 1:2 (0:0, 1:1, 0:1) piekāpās "Valmiera"/ViA komandai.

Savukārt sestdien Kocēnu "Rubene" ar 8:5 (3:1, 0:2, 5:2) pieveica kopvērtējuma trešajā vietā esošo "Lielvārdi".

Čempionāta kopvērtējumā "Mogo-RTU"/"Rockets" kontā ir 55 punkti 22 spēlēs, bet no tās par septiņiem punktiem atpaliek čempione "Cēsu alus"/"Lekrings", kas aizvadījusi par trim mačiem mazāk, kamēr "Lielvārdes" rēķinā ir 42 punkti 21 cīņās, bet "Rīga" ar 41 punktu 19 spēlēs ir ceturtā.

Pie 40 punktiem tikusi Kocēnu "Rubene", kurai ar 35 punktiem seko "Ulbroka"/"FS Masters" florbolisti. Tikmēr labāko astoņnieku ar attiecīgi 31 un 26 punktiem noslēdz Liepājas "Kurši" un "Bauska".

Čempionātā bez gūtiem punktiem cīnās vienīgi "Jelgavas novads", kas piedzīvojis 20 zaudējumus.

Arī šajā Latvijas vīriešu čempionāta sezonā piedalās 14 komandas - 13 klubi un Latvijas junioru U-19 izlase, kas gatavojas pasaules čempionātam. Juniori aizvadīs tikai vienu apli - 13 mājas spēles, kas notiks Rīgā un Lielvārdē, bet cīņā par medaļām neiesaistīsies.

Čempionāta izspēles kārtības būtiskākā izmaiņa ir tikai vienas finālspēles aizvadīšana par čempionu kausu un zelta medaļām. Tikmēr komandas, kas regulārā turnīra laikā neiekļūs labāko astotniekā un neiegūs tiesības piedalīties izslēgšanas spēlēs, saglabājot jau izcīnītos punktus, aizvadīs vēl divu apļu turnīru, kurā noskaidros vienu neveiksminieci, kurai būs jāatstāj virslīga.

Kā ziņots, pērn vīriešu čempionāta finālsērijā "Cēsu alus"/"Lekrings" ar 4-1 pieveica "Lielvārdes" komandu, bet dāmu turnīrā Kocēnu "Rubene" ar 4-0 pieveica "Ķekavu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!