Latvijas basketbola kluba "Ventspils" galvenais treneris Kārlis Muižnieks otrdien intervijā interneta izdevumam "Sportsnews.lv" atzina, ka komandas iekļūšana Eiropas čempionu kausa izcīņas "Final Four" stadijā ir visu vienības basketbolistu liels panākums.
Muižnieks arī norādīja, ka turpmāk noritēs nopietna gatavošanās turnīra izšķirošajai stadijai, kas no 2. līdz 4.maijam notiks vienā no "Final Four" iekļuvušo komandu pilsētām.

Kā jau ziņots, otrdien "Ventspils" ceturtdaļfināla atbildes spēlē izbraukumā ar rezultātu 76:79 piekāpās Krievijas superlīgas vienībai Kazaņas "UNICS", taču ar to pietika, lai divu spēļu summā svinētu uzvaru ar rezultātu 164:158.

"Atbildes spēle bija ļoti svarīga abām komandām. Mums izdevās neļaut pretiniekiem palielināt savu pārsvaru vairāk par deviņiem punktiem, kas deva mums zināmas psiholoģiskas priekšrocības. "UNICS" sāka nervozēt vēl vairāk par mums. Mums arī bija izdevīgi, ka pretinieks necentās demonstrēt ļoti ātru basketbolu, turklāt viņi paši aizsardzībā ne vienmēr paguva nosegt mūsu spēlētājus," sacīja Muižnieks.

"Komandas iekļūšana "Final Four" ir liels visu spēlētāju panākums. Puiši parādīja īstenu raksturu, par ko viņiem liels paldies. Turpmāk nopietni gatavosimies izšķirošajai turnīra stadijai un centīsimies tajā nodemonstrēt savu labāko sniegumu," piebilda ventspilnieku treneris.

"Final Four" turnīrā iekļuva arī Grieķijas klubs "Aris", Serbijas un Melnkalnes vienība "KK Hemofarm" un Polijas pārstāvji Sopotas "Prokom Trefl".

"Prokom Trefl" divu spēļu summā ar rezultātu 177:157 pārspēja Francijas vienību Dižonas "SAOS JDA". "KK Hemofarm" otrdien atbildes spēlē ar rezultātu 82:75 uzveica Telavivas "Hapoel Samsung", bet divu spēļu summā tika svinēts panākums ar rezultātu 138:127. Visbeidzot "Aris" vakar ar 67:77 piekāpās Bulgārijas klubam Sofijas "Lukoil Akademik", taču divu spēļu summā grieķi bija pārāki ar rezultātu 158:150.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!