Basketbola kluba "Ventspils" delegācija pirmdien ieradās Gravelēnā, kur otrdienas vakarā plkst.21 pēc Latvijas laika aizvadīs Eiropas Basketbola līgu apvienības (ULEB) kausa izcīņas spēli ar vietējo "BCM Gravelines".
Pirmdienas rītā pēc divarpus stundu lidojuma ventspilnieki nonāca Briselē (Beļģija), bet pēc nedaudz vairāk kā divu stundu brauciena ar autobusu tika sasniegta Francijas pilsētiņa Gravelēna. Pašlaik basketbolisti atpūšas, lai plkst.21 pēc Latvijas laika piedalītos treniņā.

"Protams, var izveidoties situācija, ka šīs spēles iznākums nevar iespaidot komandu galīgo izvietojumu C grupā," aģentūrai BNS pastāstīja BK "Ventspils" galvenais treneris Kārlis Muižnieks. "Situācija cīņā par pirmo un otro vietu grupā ir tik sarežģīta, ka katra mača rezultāts var daudz ko mainīt. Jācīnās par uzvaru gan šajā mačā, gan pēdējā spēlē Ventspilī, lai būtu garantēta vieta labāko divniekā. To saprot arī basketbolisti."

C grupas vadībā ar sešām uzvarām astoņās spēlēs atrodas Itālijas klubs "Metis", apsteidzot BK "Ventspils" un Beļģijas "Spirou Charleroi", kam par vienu uzvaru mazāk. "BCM Gravelines" ar diviem panākumiem ieņem 6.vietu, taču komandas rēķinā šajā turnīrā ir arī uzvara pār "Metis", kuru ventspilnieki nespēja uzveikt ne savā laukumā, ne viesos.

"Neviens no spēlētājiem mačā ar "BCM Gravelines" pat nedomā pietaupīt spēkus, jo visi ir profesionāli basketbolisti," uzsvēra Muižnieks. "Visi spēlētāji ir ierindā, un dažas sīkas traumas vai kaites nevar ietekmēt viņu sniegumu."

Salīdzinot ar iepriekšējo savstarpējo spēli, "BCM Gravelines" cīņās vedīs cits treneris. Līdzšinējais trenera asistents Fabrīss Kursjērs iecelts par galveno treneri. "BCM Gravelines" uzbrukuma līderis ir 1969.gadā dzimušais horvātu uzbrucējus Igors Perica, kurš līdzšinējos mačos vidēji guvis 11,4 punktus un izcīnījis 10,3 atlēkušās bumbas.

"Trenera nomaiņa, visdrīzāk, nozīmē arī taktikas maiņu," šo informāciju komentēja Muižnieks. "Abas komandas gan viena otru ir labi iepazinušas, tādēļ lielu pārsteigumu nevarētu būt. Lai gan sāncenšiem nav pat teorētisku izredžu iekļūt otrajā posmā, gaidāma smaga cīņa, jo savu skatītāju priekšā ir papildu motivācija demonstrēt labāko sniegumu."

Ventspilnieki izbraukumā devās labākajā sastāvā, jo ierindā pēc traumas atgriezies Ivars Timermanis. Mājās palika viens no trim amerikāņu leģionāriem. Arī šoreiz konkurencē ar Mairu Četmenu un Denu Makklintoku liekais izrādījās Delvons Eringtons. Četmens ir neapšaubāms komandas līderis, jo viņš vidēji guvis 20 punktus, izcīnījis 3,7 atlēkušās bumbas, izpildījis 4,3 rezultatīvas piespēles un pārtvēris trīs bumbas.

"Protams, ceram uz Četmena produktīvo sniegumu, jo viņš šesezon kļuvis par mūsu komandas līderi," sacīja Muižnieks. "Vēl gan nav simtprocentīgas pārliecības, ka viņš ir pilnībā atguvies no muguras traumas. Vairāk noteikti vēlamies sagaidīt no Dena Makklintoka, jo mūsu komandas lielākā problēma ir cīņa par atlēkušajām bumbām - gan uzbrukumā, gan aizsardzībā. Arī otrdienas mačā sniegumu balstīsim uz komandas spēli. Tajā apslēpts mūsu spēks."

Muižnieks atklāja, ka vēl nav domājis par pamatsastāva izvēli otrdienas spēli, jo daudzi basketbolisti ir spēkos līdzīgi. "Bieži ir bijis tā, ka no rezervistu soliņa mačā iesaistītais spēlētājs atnesis daudz lielāku rezultātu nekā pamatsastāva pārstāvis," piebilda Muižnieks. "Visi spēlētāji ar lielu patiku piedalās tik augsta līmeņa mačos. Vēlēšanās parādīt labāko sniegumu ir ļoti liela, bet tas ne vienmēr izdodas."

ULEB kausa izcīņas C grupa

KomandaUzvaras - zaudējumiGūtie un zaudētie punktiPunkti
"Metis"6 - 2668:61014
BK "Ventspils"5 - 3630:62113
"Spirou Charleroi"5 - 3601:59513
"Crvena Zvezda"4 - 4659:64612
"Etosa"2 - 6616:65910
"BCM Gravelines"2 - 6548:59110

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!